Categorieën
Niet gecategoriseerd

17 november 2023, spierpijn, man wat heb ik een spierpijn.

Tis ook niets anders dan klimmen hier, klimmen of afdalen en dat is toch heel wat anders dan rondlopen in Fryslan. Daar hoef je niet veel te klimmen, ja mijn bootje in en uit maar das toch wat anders dan die gigantische bergen op en af. Ik mis mijn bootje wel, maar wat zo ontzettend fijn is is dat het hartstikke goed gaat met de Mithrandir. De motor is eruit gehaald, de accu’s staan lekker warm en er is een zeiltje over de kajuit heen gespannen. Deze winter komt tie wel door, wat ben ik een gezegend man.

Dat er mensen zijn die mij helpen, die bereid zijn iets voor een ander te doen. Dat is echt ongelooflijk fijn. Moet eerlijk zijn, ik mis Fryslan best wel, tis mooi hoor de bergen maar man, man wat krijg je er een spierpijn van. Of zou dat komen omdat ik wat grieperig ben? Maakt niet zoveel uit, ik mis Fryslan gewoon, das een feit.

Al gaat het hier ook hartstikke goed, ons eten wordt erg gewaardeerd. Tis ook echt een feestje om met de BGE te mogen werken. Vandaag gaan er wilde schweine haxxen op. Die zijn gisteren de brine in gedoken, das een zoutoplossing, en dan gaan ze vandaag een uurtje of 3 rustig op de BGE waarna ik ze ff inpak met een flesje bier om ze nog een uurtje of 3 te laten sudderen en dan moeten ze nog afgebakken worden maar dat doe ik pas als ze besteld worden. Hartstikke lekker met een biersausje, een gratin en gestoofde groenten, een toppertje.

Nu moet het ski seizoen natuurlijk nog beginnen, en dan is het voor je het weet weer lente. Kan ik de Mithrandir weer op gaan zoeken en kijken wat ons volgende avontuur gaat worden. En weer naar Elanor en Frodo als ze niet verdronken zijn. En naar de kerk, dat mis ik ook, de kerk en de mensen waarmee ik over het geloof kan praten. Nog een maand of 4, iets langer, laten we zorgen dat we hier nog veel mensen laten genieten van ons eten en voor je het weet is het weer zover. Al geloof ik dat de wereld er tegen die tijd weer heel anders uitziet. Maar niet voor mij, ik doe niet meer mee, en zeker niet met wat het IMF van ons wil. Voor de geinteresseerden een linkje naar hun website waar je sinds deze week een virtueel handboek kan vinden voor centrale banken, politici en andere belanghebbenden voor de uitrol van een Central Bank Digital Currence. Geweldig toch! Vorige week hoorden we dat we naar een eID gaan en deze week kunnen we lezen waarmee die gevuld gaat worden. Das geen toeval, toeval bestaat niet, als je mee blijft doen valt het je straks wel toe, das zeker!

https://www.imf.org/en/Topics/fintech/central-bank-digital-currency/virtual-handbook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: