Categorieën
Niet gecategoriseerd

15 november 2023, Wat betekend het om waakzaam te zijn?

Ben al een paar weken bezig met deze vraag. Wat is waakzaam zijn in deze zware tijden? Ben je waakzaam als je het toelaat dat 8, 9, 10 jarige kinderen mogen beslissen of ze meisje of jongetje zijn? Ben je waakzaam als je het daar mee eens bent? Er niets aan doet, er niet tegenin gaat? Als een kind op 9 jarige leeftijd mag beslissen, wat op dit moment gebeurt, om te starten met een behandeling waardoor hij of zij onvruchtbaar wordt, levenslang pillen zal moeten slikken en zichzelf verminkt, mag datzelfde kind dan ook niet beslissen of hij of zij sex heeft met een volwassene? Als een kind zo met zichzelf in de knoop zit door de waanzin om ons heen, vraagt dat niet om iets anders dan een operatie? Een levensveranderende pillenkuur? Vraagt dat niet om ebarmen?

Wat is waakzaam? Ben je waakzaam als je heel hard op een pleintje gaat roepen dat het Joodse volk of de Palestijnen de zee in moeten worden gedreven? Of dat je het daar, vanuit je luie stoel, heimelijk mee eens bent en daarna weer over gaat tot de orde van de dag? Wat daar gebeurt is zo onvoorstelbaar complex, zo groot en verschrikkelijk, daar is geen goed of fout, daar bestaat alleen, van beide kanten, verdriet, pijn en wanhoop. Wat er mist is erbarmen, daar heb je hem weer, erbarmen.

Is het waakzaam geweest om volledig mee te gaan met het narratief dat we een gevaar waren voor elkaar tijdens de corona periode? Dat je in die tijd mensen letterlijk mocht buitensluiten, ze de toegang mocht weigeren als ze niet meegingen in de gekte rondom een griepje? Is het waakzaam jezelf te laten inspuiten met een vaxxxin waarvan de bijwerkingen niet volledig bekend waren? Ik ga me niet meer inhouden, het valt me op dat mensen die gevaxxxt zijn er niet meer over praten. Niet meer nadenken over hoe moeilijk die tijd, voor mensen die niet meededen, is geweest. Voor mijn zoon die de mac niet in mocht met zijn vriendjes omdat tie geen pasje had, niet was geinjecteerd, en dat de meeste mensen dat heel normaal vonden. Dat er geen erbarmen was.

Waakzaam zijn, ik doe mijn best, en hoop dat meer mensen erover gaan nadenken. Wanneer ben je waakzaam? Volgens mij als je barmhartig kan zijn. Nu is dat ook niet mijn sterkste kant maar ik probeer het in mijn leven in te passen, ben er bewust mee bezig. Gaat 9 van de 10x fout maar ik ben ook nog jong, althans zo voel ik me. Volwassen zal ik wel nooit worden. Gelukkig hoeft dat niet van Jezus, wees als een kind zei Hij. Ik doe mijn best Heer.

2 reacties op “15 november 2023, Wat betekend het om waakzaam te zijn?”

Hey koert

Heb vergeten dat nummer op te slaan natuurlijk.

Motor, en accus zijn er uit en we hebben een zijl over je boot gespannen en alle afvoeren vol gegoten met antivries.
Als je een email adres hebt stuur ik je even wat fotos.

Grt Douwe Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: