Categorieën
Niet gecategoriseerd

28 oktober 2023, gisterenavond verdwenen de wolken ff en kwam de prachtige volle maan te voorschijn.

Tis niet veel maar er staat hier en daar wel wat in de bijbel over de maan en andere natuurverschijnselen. Terwijl de hele Joodse kalender gebaseerd is op de maan en andere cycli in de natuur vind je daar helaas weinig over in de bijbel. Jammer is dat, misschien moet ik de Torah nog ff gaan lezen. Mag dat wel? Als niet Joods zijnde? Hmm laat ik eerst de bijbel maar eens wat beter bestuderen voor ik aan wat andere begin. Maar dat de maan wat mij mij doet is zeker.

Maar het kan ook zijn dat 32 dagen hier liggen in deze klotsbak mij wat slechter doet slapen. Veel verschil tussen dag en nacht is er op het moment niet, tis of mistig en het regent, of donker en het regent, of het regent gewoon en dan is het nog steeds donker. Tis nu weer mistig en het druilert een beetje, jammer ik had gehoopt dat die opklaring van gisterenavond ff door zou zetten.

Maar alles is geregeld! Maandagochtend is het zover en dan wordt ik bevrijd uit mijn klots gevangenis. Nu heb ik wel eens een paar nachten moeten zitten (onschuldig) en weet ik hoe dat voelt, tis daar iig droog en warm. Tis maar goed dat ik een jonge vent ben anders had ik er nog wat aan overgehouden, aan die natigheid.

Ik heb er zoveel zin an! Het menu voor volgende week zaterdag is al klaar, de stukken vlees zijn al besteld, zodra ik in de bergen aankom kan ik van start. De lieflijke geur van gebraden vlees richting de hemel sturen, vol met Dankbaarheid, Barmhartigheid, Nederigheid, Verwondering en Liefde. Want dat het lekker wordt is niet zo moeilijk, dat kan iedere kok. Maar deze ingrediënten gaan het verschil maken! Daar geloof ik in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *