Categorieën
Niet gecategoriseerd

24 oktober 2023, tis 5 uur!

Spannende dag voor ons. Sam voelt dat er weer van alles staat te gebeuren. Man wat zal hij Linn gaan missen de aankomende week, 2 baasjes is een stuk gezelliger dan 1, daar kan ik me alles bij voorstellen.

Het duurt nog een klein weekje maar dan gaan Sam en ik de Mithrandir ook verlaten. Voor het eerst sinds bijna 4 jaar weer naar een kamer in een huis. Na mijn campertje, de huifkar, de caravan en nu de boot weer naar een huis, dat zal wennen zijn. De Mithrandir zelf gaat terug naar Fryslan waar hij de afgelopen 45 jaar heeft vertoefd. Ik ben er niet van overtuigd dat tie genoten heeft van de tocht. Tot, zeg, Cuijk ging alles hartstikke goed maar toen hij de grens begon te ruiken werd tie wat opstandig, wat ziekig, het werd ‘m allemaal wat teveel. Terug naar zijn vertrouwde land, zoek ik hem daar over 5 maanden weer op.

Zelf mag ik gaan koken voor wat mensen op een Big Green Egg, ik kan niet wachten. Rond 2000 kochten wij, als familie, onze eerste en werden toen door iedereen als volledig gestoord gezien. Wie betaald er nu 2k voor een BBQ? Maar wat hebben wij er een plezier van gehad. Ik kan me nog een wedstrijd herinneren ergens op een landgoed, 3 ladies and the little man heette ons team. Geweldige tijd, ik kijk er met veel plezier op terug. Vanaf volgende week mag ik weer met zo’n geweldig apparaat aan de slag. Wat een bofkont!

De liefelijke geur van gebraden vlees, ik ben ervan overtuigd dat God van BBQ’n houd. 5 geheime ingrediënten gaan we gebruiken in al onze recepten. Als eerste Dankbaarheid, dat we mogen koken voor anderen, dat we mogen werken met zoveel moois. Nederigheid, omdat we pas beginnen, net komen kijken, maar mensen zijn. Verwondering om al het moois om ons heen en de ingrediënten waar we mee mogen werken. Barmhartigheid stoppen we er net als Liefde met bakken tegelijk in. Ze zullen niet weten wat ze proeven, dat beloof ik! We gaan ervoor….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *