Categorieën
Niet gecategoriseerd

22 oktober 2023, tis een stuk gezelliger als Linn er is maar gelukkig gaat ze overmorgen weer weg.

Niet te doen met dit weer, met z’n tweeën, in ons bootje, als je niet vaart. En we gaan hier pas over 8 dagen weg, nee das geen doen. Opzouten! Of jij of ik, nou dat hoefde ik geen 2x te zeggen, tis gezellig hoor maar niet te doen.

Kom ook niet toe aan mijn studie en alles wordt nog vochtiger met haar erbij. Nog 2 dagen van elkaar genieten en dan rot ze weer op zodat ik wat nuttigs kan gaan doen ipv leuke dingen. Zoals gisteren naar de decathlon, die zit hier maar een kilometer of 5/6 vandaan. Das te lopen dus hoppa Sam mee en gaan. Althans dat denk je, tot we er ongeveer 1,5 kilometer vandaan waren, hoe kom je daar? De decathlon lag aan de andere kant van een berg (heuveltje) die dat moet ik bekennen erg steil is. Daar kan je niet overheen klimmen en er is geen looppad over die berg. Maar even vragen aan een vriendelijke meneer en tis ongelooflijk hij sprak nog een paar woorden Nederlands ook! “Allez dan moete ge deze weg gewoon aan de linkerkant volgen en dan komt ge der.“ Is dat veilig vroeg ik? Ja ja, derrerien (das ‘geen probleem’ in het Frans, zeggen ze de hele dag) en dus liepen wij, met z’n drieën een paar minuten later gewoon langs de snelweg naar de decathlon, wat een land. Maar we zijn geslaagd, Linn kan een snowboard op zonder koud te worden.

Vandaag gaan we weer wat leuks doen! Op naar de wasserette. Zorgen dan alles een beetje fris ruikt als we in de bergen aankomen. Tussendoor ben ik er in geslaagd Daniël nog een x te lezen, fascinerend verhaal, moet ik nog maar een paar x doen. Hoe grootgelovig moet Daniel niet zijn geweest om lekker, een nachtje, te kunnen chillen met een stelletje leeuwen. Maar vooral hoe dom moeten die koningen niet zijn geweest om zich iedere x weer van alles aan te laten praten waardoor ze van die belachelijke wetten uitschrijven? Of het nu gaat om Herodus met Johannes, de drie profeten die in de brandende oven werden gegooid, het uitmoorden van alle kids onder de 2, of de kruisiging van Jezus, de reden voor de straf was altijd van een absurditeit das niet te geloven. Wat dachten die mannen wel niet? Nou hetzelfde als die gasten die nu denken dat ze de macht in handen hebben, wat dat betreft is er niets veranderd.

All wars are bankers wars, en wij, het gepeupel, trappen er iedere x weer in. Bang te verliezen wat we denken te hebben. Terwijl ik er steeds meer achter kom dat alles er al is als jij maar grootgelovig bent. Dan heeft wat er om je heen gebeurt geen vat op je. Niet dat dat makkelijk is hoor grootgelovig zijn. Je moet er diep voor gaan., ik ben er nog lang niet, zal het waarschijnlijk ook niet halen maar dat hoeft ook niet! Lees maar, het staat er echt in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *