Categorieën
Niet gecategoriseerd

29 september 2023, gisteren kwam de president van de Yacht Club even langs.

Of we geen zin hadden ons te douchen. De dag ervoor had ik net met Linn besproken dat douchen misschien wel een keertje handig is, dat gepoedel bij het kraantje met een washandje houd op een gegeven moment wel op. Ik zat er zelfs al over te denken om hier ff onder de koude kraan te gaan staan op de steiger. Er hangt een tuinslang waarmee je de watertank van de boot kan vullen en daar kan je je vast ook wel mee wassen, al is dat wel koud water natuurlijk, en daar ben ik niet zo van. Daarnaast sta je midden op de steiger, en niet dat er veel mensen langs komen maar je zal net zien.

Maar dat hoeft dus niet meer! We hebben nu de sleutel van het verenigingsgebouwtje en kunnen gewoon gaan douchen. Alleen maar omdat ik erom gevraagd heb.

Dat het zo werkt staat in het Nieuwe Testament. Ik ben er eindelijk, wat een verademing! Weet je wat het is, je kan niet ff doorlezen bij al die verhalen van die profeten. Na 1 bladzijde heb je al genoeg ellende gelezen om er een week zoet mee te zijn. Je kan niet eerst Amos lezen en dan meteen doorstoten naar Jonas, dat lukte mij gewoon niet. Na 1 zo’n profeet zat ik vol, propvol.

Maar ik ben er dus klaar mee en ben begonnen aan Het Nieuwe Testament en hoppa vanaf de eerste woorden zit ik er helemaal in! Alles klopt lijkt het wel. Mattheus 6, man wat een genot om te lezen, heerlijk! Kheb het voorgelezen aan Linn, kijk daar komt onze douche vandaan! Alles is er al, je hoeft er alleen maar om te vragen. Die laatste zinnen van Mattheus 6, geweldig! En dan ben ik pas net begonnen, dit gaat nog wel een tijdje door, ik ben een blij man!

Hoe kan het dat wij ons leven laten beheersen door angst terwijl er niets is om bang voor te zijn. Dat we ons oorlogen in laten sturen, anderen kwetsen om er zelf beter van te worden al is het onbewust, bereid zijn weg te kijken, ons bewust laten verleiden om kwaad te doen alleen maar omdat we bang zijn voor morgen. Hij weet precies wat we nodig hebben, dat staat geschreven en dat ervaar ik elke dag. Er is echt geen reden bang te zijn voor morgen, als ik vandaag maar zorg dat ik er goed in zit en goed doe. En dat schreef Mattheus een jaartje of 2000 geleden dus al….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: