Categorieën
Niet gecategoriseerd

28 september 2023, de motor ligt uit elkaar.

Delen liggen nu bij een revisie bedrijf in de hoop dat die er nog wat van kunnen maken. We liggen moederziel alleen in een piepklein haventje in een piepklein plaatsje waar dan wel weer een bootmotoren bedrijfje zit, 50 meter van de boot, schiet mij maar lek.

Trouwens verder varen is sws niet mogelijk, ze zijn verderop een sluis aan het repareren. Voor ons liggen een paar Nederlanders die op weg zijn naar ZF, net als wij, en die laten via fakebook weten wat de mogelijkheden zijn om door te varen. Die sluis zou deze week klaar zijn maar dat is schijnbaar niet gelukt en nu duurt het wat langer. Nu zijn er in het totaal 6 kanalen die naar 1 plaatsje leiden, vanaf hier, waarna je vanaf dat plaatsje helemaal omlaag kan via de Rhône. Maar al die kanalen zijn op dit moment niet te bevaren, waar heb je die dingen dan voor?

Maar dat wij hier liggen is dan weer wel heel gunstig! Wij liggen gratis, met stroom en water en een motorenrevisie bedrijfje op loopafstand terwijl ze verderop, in de haven, voor 18 euro per nacht liggen. Das een hoop geld wat we waarschijnlijk wel nodig gaan hebben voor de reparatie van de motor. Laten we hopen dat dat meevalt.

Ik heb uitgerekend dat ons motortje de afgelopen 3 weken meer heeft gelopen dan in de 10 jaar daarvoor, wie weet heeft dat er wat mee te maken. Toch heb ik er alle vertrouwen in dat tie het weer gaat doen, alles gaat zoals het moet gaan, niets is toeval, alles is voorbestemd. Zo komen China, Japan en Zuid-Korea volgende week bij elkaar, in hun eerste officiële ontmoeting sinds WW2, om de situatie in de wereld door te nemen. Japan en Zuid-Korea zijn van plan een beetje afstand te nemen van het catastrofale beleid van die zombie die ze president noemen in de VS. Het enige wat de zombie-president doet is nog meer geld bijdrukken om de façade waarin wij leven in stand te houden. Geloof me dat gaat fout, heel erg fout. En dat gaat niet zolang meer duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *