Categorieën
Niet gecategoriseerd

21 september 2023, herfst, tis zo ver!

En we zijn nog geen meter opgeschoten. Nu wil ik het hier niet over problemen hebben, daar wordt al genoeg over geschreven, dit gaat zich oplossen en anders gaan we lopend.

Ik heb Giorgio al genoemd, de Griek. Nu schrijf ik zijn naam waarschijnlijk verkeerd en ik spreek hem ook niet goed uit, maar Giorgio is dat gewend, hij maakt er geen halszaak van. Giorgio helpt, aan boten klussen is zijn hobby. Al begint hij zichzelf wel af te vragen of het een leuke hobby is. Giorgio is een jaar of 24 en dan helpt het als je dochter van 19 bij je is. Hoe dat werkt weet ik niet precies maar het werkt😁.

Giorgio is een echte Limburger, en zijn hele familie ligt hier in de jachthaven met bootjes. Gisteren kwam zijn oom even langs, een man met veel ervaring als het gaat om motoren. Ze spraken toen Limburgs, ik kan je zeggen das erger dan Fries, niet te verstaan, en die klanken! Je hoort een s waar volgens mij geen s hoort te zitten of een g die niets te maken heeft met een g, tis echt onverstaanbaar. Tis Duits en Nederlands uitgesproken met een Belgische tongval, prachtig!

Nog even terug naar de bijbel, ik zit erover te denken de laatste delen van het oude testament over te slaan. Ik moet nog een bladzijde of 35 maar ik kom er niet doorheen. Tis me nu al teveel en dan komt er nog een bak ellende aan, ik wil het eigenlijk niet weten. Zou het wat uitmaken als ik nu start met het Nieuwe Testament? Daar ga ik vandaag over nadenken, het valt me op dit moment zo zwaar om de bijbel op te pakken, das niet goed. Al zie ik ook wel de lichtpuntjes in profeten, maar wat in mijn ogen overheerst is chagrijn. Ik ben toe aan wat opbeurends, das toch niet raar in deze tijd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *