Categorieën
Niet gecategoriseerd

8 september 2023, het was 21.30 toen de buurman besloot te stoppen met hard rondjes varen.

Eindelijk lagen we rustig zonder die irritante golven die je tegen de wal aan klappen. Om niet te spreken van de herrie die zo’n bootje maakt. Maar gelukkig kan de A28 er ook wat van, en die houd niet op. Die gaat de hele nacht door…

Waar ben ik aan begonnen, had ik het paradijs al niet gevonden? Daar in die kleine dorpjes aan dat meer in Fryslan. We zijn in 1 dag al ruim 14 euries kwijt aan liggeld, wat wel weer een leuke discussie opleverde met de jongen die het gisterenochtend kwam innen. Jammer zei ik hem, dat het zo duur is om hier te liggen. Dit was zijn antwoord. “Dat valt best mee meneer. De gemeente heeft hier helemaal geen belang bij die hebben dit aangelegd voor u dus daar mag u best voor betalen.” De gemeente heeft hier helemaal geen belang bij? Voor wie werkt die gemeente? Werken wij voor de gemeente of werkt de gemeente voor ons? De wereld is helemaal gek, totaal gestoord, krankjorum.

Volgens het knmi varen we ook nog eens door de smog hier in het midden van het land en moeten we oppassen voor onze gezondheid want er zit blauwalg in het water. Smog, blauwalg, pfas, hier en daar een oorlog, orkanen, overstromingen en veel te hoge prijzen, wat doe ik hier, hellup!

De bijbel helpt niet echt mee, Ezechiël rept ook alleen maar over ellende. Wat dat betreft is er niets veranderd. Ik heb echt moeite er doorheen te komen. Op tig manieren moet ik lezen hoe en waarom alles kapot moet. Ik worstel me erdoorheen, stukje bij beetje, ben zo toe aan het Nieuwe Testament.

Maar het wordt weer een stralende dag! We laten ons niet gek maken. Ezechiël past prima bij de huidige tijd, volgens mij gaat het over deze tijd. We leven in een interessante tijd, das zeker…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *