Categorieën
Niet gecategoriseerd

15 augustus 2023, waar begint onze verantwoordelijkheid en wanneer kan je het afschuiven op de duivel?

Ik vind dat weer lastig. Dat trekt mij zo aan in de Catharen. Zij zeggen, er is een goede God en een kwade, tis aan ons te kiezen, daar zijn wij toe in staat, daarom hebben we een geweten. Die goede God zoek ik in de bijbel op het moment en ik vind hem daar ook. Maar tussen de regels, das wel jammer, bij al die profeten hoor ik vooral hun interpretatie van hun beeld van God.

Nu heb ik dan ook het probleem dat God niet rechtstreeks met mij praat. Dat deed hij wel met Jesaja en ook met Jeremia. En ook in deze tijd ontmoet ik mensen waarmee God direct praat. Bij mij gaat het veel subtieler, kheb het soms niet eens meteen door. God praat met mij door mensen op mijn pad te sturen, via ontmoetingen. Kheb al eens geschreven over Teerde, de dominee, die ik ontmoette nadat ik God vroeg om duiding rondom de bijbel. Die ene ontmoeting heeft mij zoveel gebracht, daar ben ik God zo dankbaar voor, zo praat God met mij.

Als ik lees in de bijbel, Want zo zegt de Here: “Zie Ik slinger de inwoners van het land ditmaal weg en Ik breng hen in benauwdheid, opdat zij vinden.” Ik vind het persoonlijk grote woorden, tis niet de God die ik ontmoet in wat mij ontroert. Maar ik ben er nog niet uit, iedere avond vraag ik Hem om mij mijn pad te wijzen. Ik hoop dat Hij niet gaat slingeren, al wordt er hier binnenkort een slingeraap kampioenschap gehouden. Die zou ik dan misschien kunnen winnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *