Categorieën
Niet gecategoriseerd

14 augustus 2023, Jesaja zit er bijna op, maar dan komt de volgende profeet, Jeremia.

Ik weet het niet met die profeten. Tis allemaal zo groots. God is niet God maar Here der heerscharen en dan het liefst nog 5 bijnamen. Dat probleem heb ik met de huidige profeten ook, het wordt al snel zo heftig zo immens en dat terwijl ik God daar helemaal niet vind.

Nou zegt wat ik vind natuurlijk helemaal niets. Maar lastig is het wel. Ik probeer duiding te vinden, je zou verwachten dat profeten daartoe wel in staat zijn. Of dominee’s die zouden je toch ook iets mee moeten kunnen geven. Misschien moet ik dit niet zeggen maar bij veel dominee’s heb ik het idee dat ze hun dominee-toneelstukkie aan het opvoeren zijn. Dragende stem, grotere gebaren, een voorgeprogrammeerde preek. Nergens hoor ik het hart spreken, het echte geloof komt er voor mij niet uit. Jammer.

Na Jeremia komen nog meer profeten, Zacharia bv en zo nog een paar. Kijk er echt tegenop, ik ben toe aan Het Nieuwe Testament. Volgens mij had Jezus al die grootsheid niet nodig, vond Hij Zijn Vader niet in pracht en praal. Had Hij geen grote woorden nodig of heftige gebaren om Zijn geloof duidelijk te maken. Sprak Hij met Zijn hart.

Bron van Zijn, die ik ontmoet in wat mij ontroert, hoe komt het toch dat we U zo tekort doen? Dat wij al duizenden jaren niet in staat zijn U te vinden in wat ons ontroert maar U zoeken in wat ons bang maakt. Dat moet anders kunnen, misschien is dat wel wat U mij probeert te vertellen. Tis allemaal niet zo zwaar zo groots. Pffff ik ben er bijna, nog een pagina of 200, ik ben eraan toe, en wie weet zit ik wel helemaal fout, zal niet de eerste x zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *