Categorieën
Niet gecategoriseerd

3 augustus 2023, “ben je nooit bang dat er wat met je gebeurt?” Vroeg de elektriekman.

“Nee, niet dat er wat met mij gebeurt, maar wel met jullie.” Was mijn antwoord. Nou dat gaat wel meevallen volgens Robin, gewoon hard blijven werken en niet teveel zeuren, Robin heeft een gezonde Friese instelling. Het loopt allemaal wel los volgens Robin, als wij maar gewoon doorgaan. Ik vroeg hem of hij inziet dat het geldsysteem aan het veranderen is. “Ja, cash gaat verdwijnen, das wel klote,” ik vroeg hem of hij wist wat een CBDC is, Robin had geen idee. Of hij wel eens gehoord had van de BRICS, nope.

Robin is geen domme jongen, mijn elektriek doet het weer! Robin is wel bereid om alleen die informatie tot zich te nemen die hij krijgt voorgeschoteld. Verder kijken, zelf onderzoek doen heeft geen zin volgens Robin, je kan er toch niets aan veranderen. En dan heb je mij op de kast, bovenop een hele grote kast. Gelukkig hield ik me in zodat Robin zijn werk af wilde maken, want als iemand er wat aan kan doen zijn wij het.

Niet door te demonstreren, te protesteren of te gaan stemmen op een schreeuwlelijk in Den Haag. Maar door lokaal te gaan verbinden, serieus te zijn over je hoe je je geld besteed en bereid te zijn offers te brengen. Als wij stoppen met meedoen, geen onzinnige rotzooi, die we niet nodig hebben, meer kopen bij de grote multinationals en voor ELKAAR gaan zorgen in plaats van voor jezelf dan houd het snel op, dan komt er geen nieuw geldsysteem of cbdc, en die brics? Laat ze gaan….

Dit hele systeem stort in elkaar als wij stoppen met consumeren, want daar is alles op gebaseerd. Het is zo verdomd makkelijk. Tis zo gênant. Alles maar dan ook alles is gebaseerd op de hebberigheid van de mens, das toch verschrikkelijk! Stoppen met consumeren en alles dondert in elkaar, man wat zou dat mooi zijn! Nu gaat dat sws voor veel mensen wel gebeuren maar dan gedwongen, inflatietechnisch zijn we er nog lang niet. Maar als mensen als Robin besluiten om vanaf vandaag bewuster om te gaan met waar en wat ze kopen nemen we het heft in eigen hand. Als wij zorgen dat we weer afhankelijk worden van onze omgeving ipv de staat kan die staat niets anders doen dan zich aan te passen aan ons. Ach, ik ben weer aan het dagdromen, het zonnetje schijnt er zelfs bij. Ik ga de boot opruimen, elektriekmannen maken een hoop zooi. Ff gebruik maken van het droge weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *