Categorieën
Niet gecategoriseerd

2 augustus 2023, vandaag de elektriek!

Eindelijk. tis toch wel lastig geen stromend water, en de zorg dat de motor niet start doet ook geen goed. Het zijn allemaal luxes, dat begrijp ik, maar wel handige luxes, het zou fijn zijn als alles het weer doet.

De bedoeling is ook een zonnepaneeltje te installeren, die heb ik van iemand gekregen😊, Nu schijnt de zon hier op het moment niet veel, zal wel komen door klimaatverandering. Wat klimaatverandering betreft heb ik goed nieuws, Op Antarctica is het op het moment 83,7 graden, in de min wel te verstaan. Das het op 5 na koudste record sinds de installering van dit weerstation. Jammer dat we dit goede nieuws nergens lezen of horen via MSM. Voor de trouwe lezers even de link: https://www.attivitasolare.com/lantartide-scende-a-832c-la-temperatura-piu-bassa-della-terra-dal-2017/

Vanuit Niger komt ongeveer 25% van het uranium wat we in het westen gebruiken om stroom op te wekken. Het westen zelf heeft geen uranium, de VS een beetje maar dat is moeilijk uit de grond te krijgen, In Niger ligt het voor het oprapen, dat doen de Fransen dan ook. Op miraculeuze wijze bezit Frankrijk 63% van de uranium mijnbedrijven in het land, of moet ik zeggen bezat. Gisteren heeft de nieuwe president van Niger de Fransen eruit geschopt, met hulp van de wagnergroep. Frankrijk bezit 57 kerncentrales, daar heb je weinig aan zonder uranium. Het wordt een leuke winter…

Geen zon, geen uranium, de zogenaamde ‘fossiele’ brandstoffen zijn niet te betalen, maar ach dat zien we later wel, eerst ff op vakantie denkt de Nederlander. Ik ga aan de elektriek! Leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *