Categorieën
Niet gecategoriseerd

30 juli 2023, ben ik toch weer uit een app groepje gesodemieterd.

Ooit was me in dit groepje beloofd dat ik er niet uit zou worden gegooid ondanks mijn soms kritische opstelling. Tis er toch van gekomen, chapeau! Wappies, raar volk, ze nemen zichzelf zo serieus. Alsof ze de waarheid in pacht hebben. Nou achter 1 ding ben ik ondertussen wel gekomen, das niet zo…

Laat ik eerst ff bekennen dat ik al een paar dagen geniet van de geneugten van een huis. Dat betekend dat ik veel meer op internet zit en me dus weer, veel meer, kan ergeren aan al het nepnieuws wat voorbij komt. En. mezelf. daarnaast, kan bemoeien met al die strijders die op het internet proberen zieltjes te winnen voor hun waarheid. Dat ze hun waarheid luid verkondigen vind ik lovenswaardig, dat doe ik ook, maar waarom zo stellig? En hoe kan je iemand die het niet met je eens is cancelen, verwijderen of deleten? Dan ben je toch geen knip voor de neus waard?

Ik twijfel persoonlijk aan bijna alles. Vooral aan de verstandelijke vermogens van de mens, das een ding wat zeker is. Niet meer aan Hem die ik heb ontmoet in wat mij ontroert, maar wel aan hoe Hem te volgen. Aan wat Hij van mij vraagt en hoe ik dat kan invullen. Niet dat ik geloof dat God daar mee bezig is, of dat de wereld op mij zit te wachten maar gewoon voor mezelf. Het zou toch mooi zijn als ik beter begrijp waarom alles is. Waarom ik ben. En waar ik van kom. Kheb, volgens mij, nog wel ff om het 1 en ander uit te zoeken. Fijn die twijfel, je zou alles maar zeker weten dan heb je een stuk minder te doen. Op zoek naar waarheid, Zijn waarheid niet de mijne. Mijn waarheid is altijd gekleurd, tis voor mij onmogelijk oprecht open te staan. Ik ben volledig geïndoctrineerd, dat merk ik steeds meer nu ik de bijbel aan het lezen ben. En als je dan bedenkt dat die bijbel is geschreven door mensen die net zo geïndoctrineerd waren als ik nu dan schiet het niet op. Het enige wat ik kan doen is verder zoeken naar Zijn ‘Bron van Zijn’, die ik ontmoet in wat mij ontroert…

2 reacties op “30 juli 2023, ben ik toch weer uit een app groepje gesodemieterd.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *