Categorieën
Niet gecategoriseerd

27 juli 2023, jeetje, kheb me verslapen.

Tis al na achten en ben net wakker. Dat gebeurt niet vaak. Het was een latertje, maar wel gezellig.

Heb de dorpjes verlaten, ben weer aangekomen in de “grote” stad, man wat een drukte! Zoveel boten, de haven in de stad lag helemaal vol. Maar ik moest even stoppen, Sam wilde van de boot. Tijdens de tocht hierheen had tie al ontberingen genoeg meegemaakt. We werden overvallen door een gigantische bui en dat vind Sam maar niets. Dus ff van boord om zijn stramme benen te strekken was nodig. We gingen liggen bij een watertappunt. Dat mag eigenlijk niet maar de havenmeester liep net voorbij en die begreep mijn nood. Nadat Sam en ik ons rondje hadden gelopen stond er een biertje voor me op de boot, een ijskoud hertog jannetje. Mijn buurman stond met een flesje omhoog te proosten naar me, “Voor jou buurman” zei hij: “Proost.” Het was een uur of 15.30, er flitste van alles door mijn hoofd, een ijskoud biertje, best lekker, maar ik drink niet meer, maar wel af en toe toch, ja maar niet nu, waarom niet? Neeeeeeee, ik heb helemaal geen zin in een biertje, en ik verontschuldigde mij en gaf het ijskoude hertog jannetje terug.

Vond het zelf wel tof dat ik dat deed. De eerste x in mijn leven dat ik een biertje, op die manier, afsla. Voor alles is een eerste x en deze was zo spontaan! Mijn grapje dat een alcoholische dakloze zo cliché is deed het goed, die hou ik er maar in. De man in kwestie dronk zelf een 0.0, hij was een ex-alcoholist. We hadden een geanimeerd gesprek over de politiek, varen en hoe lekker alcohol is, wat is het leven toch mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *