Categorieën
Niet gecategoriseerd

26 juli 2023, kon gisteren geen Jacobskruid meer zien.

Maar het natuurgebied is volledig ontdaan van deze plant, beter voor pony’s en paarden jammer voor de insecten maar die vinden vast wel een ander plantje, der zijn er genoeg. En nu regent het pijpenstelen, terwijl ik grote plannen heb, zo ff het nieuws luisteren, het gaat toch wel weer droog worden?

Ah, het wordt vanmiddag droog hoor ik. Das mooi! Nu maar hopen dat dat ook geld voor Fryslan, varen terwijl het zo hard regent is geen reet aan. Ik ga terug naar de stad, daar woont iemand die tijd en verstand heeft van elektriek aan boord van schepen. Nieuwe accu’s zijn onderweg, alles zal weer goed komen, zoals altijd.

Naast het bericht over het petweer in ons landje ging het nieuws over de hitte in midden Europa, de gevolgen van klimaatverandering in Florida en bosbranden. Het draait in de wereld maar om 1 ding, het geloof in klimaatverandering. De spanningen in het Midden Oosten, Peru of China? Je hoort of leest er niets over. De zaken die aan het licht komen over de, bewezen, steekpenningen die de familie Biden heeft aangenomen, doodse stilte. We worden iedere x, bij wat voor onderwerp dan ook, gedwongen 1 kant op te kijken en we zijn bereid dat te doen. Bang om te verliezen wat we denken te hebben, zo jammer.

Ik had gisteren een mooi gesprek over een ongelukje. De persoon waarmee ik sprak was gisteren boodschappen gaan doen en op de terugweg viel haar tas, met eieren, melk, suiker en meer van dat soort producten, midden op het zebrapad van haar fiets. Alles lag verspreid over de weg. De tas was kapot, daar sta je dan. Een mevrouw stapte uit de auto en hielp mee de spullen van de weg te halen, en toen kwam er een mevrouw aan op een fiets met een nieuwe tas. Ze had gezien wat er gebeurde en was meteen terug naar huis gefietst om een tas te halen. Geluk! Daar vind je geluk. Daar wordt een mens gelukkig van. Heerlijk! We weten het allemaal maar hebben het vaak te druk. Geluk zit in onbezoldigd iets voor een ander doen. Bereid zijn daar iets voor te doen. Geluk zit niet in geld of bezit. De bijbel probeert mij dat ook te vertellen, tussen de vele oorlogen, vage profetieën en misstanden door. Althans dat is wat ik eruit haal. Maar ik ben niets, stof, alles….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *