Categorieën
Niet gecategoriseerd

28 juni 2023, het regent een beetje.

Das lang geleden. Sam wil naar buiten maar hij wacht maar even. Net als in de caravan vind ik het best gezellig klinken die regen. Hmmm Sam wil echt naar buiten, hij zal wel moeten poepen, we lagen er vroeg in gisterenavond.

En ja hoor, hij moest echt nodig. Ben trouwens benieuwd hoe dat straks gaat als plastic verpakkingen niet meer mogen in de winkels. Zullen de plastic zakjes waar hondenbezitters mee rondlopen om de stront van hun geliefde viervoeters op te ruimen dan ook geld gaan kosten? Ik pak de stront altijd op met wat gras of een tak en gooi het dan in het water of in een sloot. Sam poept het liefst niet op straat of een aangeharkt tuintje, hij is een privé poeper, doet het graag ergens diep in een weiland of bos als niemand het ziet. Zou er dan een betaalautomaat bij de zakjes komen te hangen? Betalen via de honden plastic zakjes app want dat is toch zo handig!

Gisteren las ik een stukkie over Hannah Arendts, een Joodse vrouw die de oorlog maar net overleefde. Hierin zegt ze dat het niet de slechteriken zijn die het gevaarlijkst zijn, maar domme mensen. Mensen die bereid zijn hun morele kompas uit te schakelen. Bereid zijn niet meer zalf na te denken maar dat over te laten aan de machthebbers. En dat je domme mensen vind in alle lagen van de bevolking maar dat over het algemeen geld dat hoe meer ze hebben hoe dommer ze zijn. Is het dom? Heeft het niet meer te maken met angst? Angst om te verliezen wat ze denken te hebben, en das veel op dit moment! De gehandicaptenzorg krijgt er weer 10% bij hoor ik net, joepie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *