Categorieën
Niet gecategoriseerd

27 juni 2023, ik was al een maandje ofzo niet meer in een supermarkt geweest maar gisteren was het weer zover.

Er was iemand op bezoek die pertinent melk moet hebben anders vergaat de wereld volgens haar. Ik kom eigenlijk alleen nog maar bij een bakker en een slager en een buurtsupertje voor wat groente. De appies en jumbo’s laat ik tegenwoordig, zoveel mogelijk, llinks liggen.

Bij het betalen stond ik achter een wat oudere mevrouw en voor een grote gezette Fries. De mevrouw ging het doen met 2 potten hak en een zakje voorgeschilde aardappels. De man achter me met een pak kant en klare bami, en een bak satéstokjes met saus. Zelf had ik verse rabarber meegenomen, dat is zo lekker! Aardappels heb ik genoeg nu ik voor een aardappelboer klusjes mag doen, die hoef ik niet te kopen. Ik zocht er nog een stukkie vlees bij, onmisbaar bij een goede maaltijd. Achter de meneer sloot nog een jonge vrouw aan. Haar buit waren 4 diepvries pizza’s.

Is er nog hoop? ‘Je bent wat je eet’ zeggen ze toch? Voorgeschilde aardappels? Kant en klare bami die weken houdbaar is, stijf van de conserveringsmiddelen en zout. Diepvries pizza’s? Het was maandag? Naast al dit lekkers lagen nog roze koeken, zakken chips en vooral frisdranken, cola, sinas en nog meer zoets. Is er nog hoop?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *