Categorieën
Niet gecategoriseerd

26 juni 2023, dat ik niet meer tegen wil zijn betekent niet dat ik voor ben.

Een goede vriend schreef me naar aanleiding van mijn stukkie van gisteren dat we een beetje lief voor elkaar moeten zijn. Volgens mij ben ik altijd lief, lief zijn heeft toch niets te maken met tegen of voor iets zijn? Toen ik gearresteerd werd, door 9 politieagenten, voor het niet dragen van een mondvod omdat ik zogenaamd een winkeleigenaar had bedreigd, wat ik niet gedaan had, ik was alleen maar lief en waarvan ik ben vrijgesproken, bleef ik heel lief voor de agenten, maar ik verdomde het om een mondvod voor te doen en daar werden zij pissig om.

Heeft lief zijn iets met meedoen te maken? Ik hoop het niet. Mijn stukkie van gisteren was niet bedoeld als overgave, ik bedoelde niet dat ik mij, vanaf nu, conformeer aan wat de macht voor ons in petto heeft. Nieuwe ‘pandemieën’ liggen op de loer, in het najaar starten we met een nieuwe vaxxxronde. Dat wat zich onze koningin noemt was 2 weken geleden in Brazilië om haar plannetjes voor een ‘universeel basis inkomen’ te bespreken met Lula en die dictator uit Venezuela. Dit basis inkomen gaat gekoppeld worden aan een digitale munt een CBDC, tsja daar ga ik, heel lief, niet aan mee doen.

Maar goed, die oude vriend die kent me wel. Wat ontzettend tof dat hij een berichtje achterlaat. In mijn ogen zijn we pas net begonnen. Leven we in een compleet gestoorde wereld waarin de waarheid ondergeschikt is aan onze hebberigheid. Waarin heel veel mensen verworden zijn tot willoze consumerende zombies die alleen maar streven naar financieel gewin in plaats van geestelijke rijkdom. Denk aan de kameel en de naald of het kiezen voor het smalle pad. Lief zijn voor elkaar is volgens mij niet meer meedoen.

Gisteren in de kerk ging de preek over Paulus, hoe hij behandeld werd tijdens het prediken van het woord van Jezus. Nu ben ik nog lang niet bij Paulus maar dat zijn wel de verhalen waar ik nieuwsgierig naar ben. En niet dat ik me wil vergelijken met Paulus maar dat hij niet meeging met het narratief dat was wel duidelijk. En dat hem dat niet in de kouwe kleren ging zitten ook. Paulus is op een gegeven moment gekruisigd omdat hij maar door bleef gaan met niet meedoen, das best heftig. Bijna alle apostelen van Jezus zijn gekruisigd, de meeste op de kop omdat ze niet als Jezus wilden sterven. De dood, van Paulus en de andere apostelen had niets met lief zijn tegen elkaar te maken. Das mijn mening, mag dat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *