Categorieƫn
Niet gecategoriseerd

13 juni 2023, gelijkgestemden.

Walgelijk woord vind ik. Alsof ik zit te wachten op gelijkgestemden? Alsof er mensen zijn die gelijkgestemd zijn met mijšŸ¤ . Vrijheid! Volgens de man die tegen mij zei dat hij hoopte dat ik gelijkgestemden zou vinden, is dat het grootste goed van de oude Friezen. Maar je moet wel gelijkgestemd zijn anders hoor je er niet bij. Hahahaha, vrijheid bepleit hij in zijn ā€˜vrijeā€™ tijd samen met gelijkgestemden, wat een farce.

Zonder wrijving geen glans! Vrijheid is niet elkaars aars likken. Vrijheid is elkaar de ruimte geven om anders te zijn. Om af te wijken, om naar elkaar te luisteren, elkaars argumenten aan te horen, van elkaar te leren, boos op elkaar te zijn maar elkaar niet te cancelen. Ach dat was eens, daar heb je kerels voor nodig, die zijn hier niet veel meer.

Tis natuurlijk ook de trend. Als je ergens anders over denkt dan hoor je er niet meer bij. Als iemand dat de afgelopen 3 jaar heeft meegemaakt ben ik het wel. Wat zeg ik? Ik maak het mijn hele leven al mee. Op de 1 of de andere manier lukt het mij niet consessies te doen als het gaat om mijn vrijheid. En dat ik daar ontzettend stomme beslissingen in neem dat is een ding wat zeker waar is! Dat rotje, wat ik afstak in de klas bij meester Diele, dat was ontzettend dom. Dat ik met de oprichter van Martinair in discussie ga, op een terras waar ik werkte als kelner, was niet slim. Dat ik tegen een cio zei dattie niet de belangen van zijn bedrijf, en de klanten van het bedrijf, maar die van zichzelf aan het dienen was, dat was ronduit zelfmoord. Maar ik moest het doen, vraag me niet waarom.

Jammer is het wel. Zonder wrijving geen glans daar blijf ik bij. Ach, kheb nooit spijt gehad. Hmm dat lieg ik, misschien even maar er komt altijd weer een nieuwe kans langs, een nieuwe uitdaging waar ik van kan leren. Als ik niet gedaan had wat ik heb gedaan was ik niet geworden wie ik ben geworden. Of de wereld daar veel aan gemist zou hebben is een tweede maar ik heb er lol aan! Ik blijf lerenā€¦.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *