Categorieën
Niet gecategoriseerd

12 juni 2023, tis 5.05, een drukke dag komt eraan!

Een heerlijke drukke dag. Zo eerst naar de langoren daar heb ik zo’n zin in! Vanwege de warmte gaan we wat vroeger lopen, das niet zo zeer vanwege de ezels alswel voor de ezelsvrouwe. Die hitte daar kan ze niet zo goed tegen.

Ik heb er persoonlijk niet zoveel moeite mee, met die zogenaamde hitte. Tis nooit goed in ons landje, ach, dat weten we al. Na de wandeltocht met de langoren heb ik nog 2 afspraken waarover later meer, want man man ik haal me weer wat op de hals🤠. Maar het gaat wel heel leuk worden. Alleen de weg ernaar toe is al spannend, en das precies wat we willen!

“Wat een mooie naam heeft je boot” zei een man tegen mij. “Kent u hem?” Vroeg ik. “Nou ik heb even gegoogled en….”. Er volgde een mooi gesprek over Fryslan, het huidige beleid, en wat onze rol is. Friezen hebben iets met vrijheid, dat zit veel dieper dan bij de rest van Nederland. Waar ik in Deventer, Liesel of waar dan ook, meewarig aangekeken werd zie je hier herkenning en begrip.

Nog even over Deuteronomium, deze moet ik even delen. Deuteronomium 23: 12-14. Waarom leerden we dat niet op school? Waarom heeft nooit iemand mij op deze geweldige tekst gewezen? We zouden hondenbezitters ook uit moeten rusten met een schopje ipv een plastic zakje, wat zijn we toch een mafkezen…

Één reactie op “12 juni 2023, tis 5.05, een drukke dag komt eraan!”

De Ezelvrouwe dankt u voor de vroege wandeling. Nadat de bekapper was geweest plofte Frodo en Elanoor in het warme zand.
En het is gelukt 12 hoefjes zijn weer mooi! Morgen in alle vroegte maak ik weer een wandelingetje..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *