Categorieën
Niet gecategoriseerd

25 mei 2023, “dan koop ik dat wel ff voor je.”

“Nee, dankjewel.” “Maar dat kan je zo halen bij de super!” “Daar kom ik liever niet.” “Maar dan rij ik je er wel ff heen.” “Ik zit niet graag meer in een auto.” “Dan kom ik wel heel ff langs.” “Dan heb ik liever dat je niet komt.” “Dan maak ik daar wel ff tijd voor.” Oooooooo jij maakt helemaal niets….

Even iets kopen, das zo normaal. Dan rij ik wel ff op en neer, hoe vaak zeggen we dat wel niet. Drinken we snel een bakkie en kletsen we ff bij. Wat een kut zin, lees hem nog eens. Snel en ff in 1 zin, absurd toch? Alles moet snel tegenwoordig, we hebben nergens meer tijd voor, ons leven wordt beheerst door een agenda, maar niet de jouwe.

In de bijbel doen ze niets ‘even’ of ‘snel’. Ik snap sws niet hoe ze het doen. In Leviticus verteld God de Israëlieten hoe ze offers moeten brengen. Hoe ze een stier naar het altaar moeten brengen, het daar moeten slachten, het vet van de ingewanden scheiden en het daarna nog allemaal moeten offeren op een vuur. Een stier slachten doe je niet ff, dat is hard werken, daar ben je wel een tijdje mee bezig. En ondertussen moest iedereen daar bij zitten, wachten tot dat beest geslacht is en in stukken gesneden. Ben je toch wel een uurtje of 4 verder. No props, tijd genoeg.

Tijd is ons afgenomen, tijd om met aandacht naar de wereld om je heen te kijken. Zelfs mensen met tijd genoeg komen te kort. In het oude testament niet. Offerfeesten duren dagen, weken soms maanden voordat het doel is bereikt. Juist dat wat ons meer tijd zou geven doet ons de tijd verliezen, de tijd voor elkaar. De tijd om bewust te kiezen wat je met je tijd gaat doen zodat er altijd tijd genoeg is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *