Categorieën
Niet gecategoriseerd

16 april 2023, tis laat, ik weet het!

Maar het was dan ook een geweldige avond. Geen BBQ dit x, geen leuk plekkie ergens buiten maar een bedompt zweterig zaaltje in Snits met een bakkie pleur. En zo hoort het ook, daar begint de ommekeer, daar ontstaat een Skaai.

Want dat er behoefte aan is, is duidelijk. Met ruim 30 mensen zaten we daar. Friezen die bereid waren hun vrije zaterdagavond op te geven om naar een zichzelf benoemde filosoof te luisteren. Een filosoof die vind dat het anders moet. Een filosoof die nergens tegen is alleen maar voor. Vóór het Friesche Folk, vóór mooie architectuur, vóór tradities en vóór de Friesche natuur. En dat we om dat te behouden zullen moeten worstelen. Geen makkelijke boodschap, maar wel 1 die resoneert, gelukkig maar, tis nooit te laat.

En nu moeten we doorrrrr, althans de Friezen. Ik ook maar dan weer als de nar. Nog meer mensen laten zien dat het anders kan, dat je niet bang hoeft te zijn. Dat alles er al is, dat je het alleen maar hoeft te zien. Dat het leven altijd doorgaat. Dat wij de statushouders zijn, wij de Friezen, de Tukkers, de Achterhoekers, de Brabanders, Gelderlanders, Zeelanders, Limburgers en de Drenten. Ik twijfel over de noord en zuid Hollanders, zouden daar nog mensen wonen die zichzelf kunnen herinneren? Flevoland ga ik het niet eens over hebben, dat bestaat niet.

Op naar de volgende! Het zou mooi zijn als de volgende Skaai ergens in de vrije natuur gehouden kan worden. Dan hoef ik al die Friezen niet te ruiken, en zij mij niet, dat scheelt. De energie die gisteren voelbaar was blijven voeden. Niet terugvallen in apathisch afgewacht. Als het ergens kan beginnen is het hier in Fryslan! Leaver dea as slaef!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *