Categorieën
Niet gecategoriseerd

15 april 2023, een kilometer of 4/5 verderop ligt de groene ster.

Een aangelegd stukkie “natuur” waar heel veel water is te vinden. Nu vind je in Fryslan sws veel water, je struikelt erover, maar het handige hier is dat het in de meertjes heel langzaam afloopt. Zodat je hond er lekker in kan plonsen, of je kinderen natuurlijk.

Toen Sam, ruim een jaar geleden, besloot om bij mij te komen wonen had hij een broertje dood aan water. Hij moest er niets van hebben, met heel veel moeite liep hij een stukkie met me mee het water in, heel zielig kijkend, zijn poten hoog optillend. Maar dat is na een jaartje voorbij, Sam is een waterrat aan het worden, en das maar goed ook voor een boothond, want nog maar een paar weekjes en het is zover! Dan gaan we verhuizen.

Vanavond eerst de Gearkomste en dan morgen naar de boot. Er moet nog wat geklust worden. Nu ben ik zelf absoluut niet handig vandaar dat ik een vriend heb uitgenodigd mij te helpen. Als kind van een bootjeseigenaar weet ik wat het is om aan bootjes te klussen. Dat is hondenwerk, ze zeggen niet voor niets: ‘koop een boot en werk je dood’. Maar gelukkig gaat het alleen om het dek, de verf is aangeschaft, het mooie weer is geregeld, alles staat klaar om te knallen dit weekend, ik heb er zin an!

Veel van wat ik de afgelopen jaren aan rotzooi heb verzameld ben ik aan het ditchen. Zo heb ik de kaastobbe van de hand gedaan. Dat deed best ff pijn, het was een mooi ding maar op een bootje verdomd onhandig. De pop-up tent uit mijn vorige leven is weg, mobile bbq is nu definitief verschwunden. En ik heb een nieuw oud fietsje, ééntje die je heel klein kan opvouwen zodat tie meekan aan boord. Met Sam ervoor gaat tie nog best hard! Vooral als er iemand voorrijd, voor Sam is het leven een wedstrijd, hij wil altijd winnen.

Wat er ook om ons heen gebeurt blijf het leven vieren. Zo wordt ik tijdens het schrijven van dit stukkie alweer afgeleid door de opkomende zon. Lichtrood, geel en blauw tekenen zich af aan de horizon door het raam, wat een pracht en praal! Sam ziet het ook, hij wil naar buiten, laten we dat maar gaan doen. We gaan er weer een topdag van maken…

Één reactie op “15 april 2023, een kilometer of 4/5 verderop ligt de groene ster.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *