Categorieën
Niet gecategoriseerd

31 maart 2023, ik ben er deze week echt naar op zoek geweest, maar niets…

Ergens moet iemand er toch over schrijven! Dit is zo uniek in de geschiedenis, zo ‘groundbreaking’, daar moet toch over geschreven worden? Nergens, niets, nul komma nul.

Nu heb ik er al eerder over geschreven, volgens mij vorige week al, de deal tussen Iran en Saoedi-Arabië, gesloten in Beijing. Twee gezworen vijanden die al eeuwen met elkaar overhoop liggen. Twee landen die al jaren een, gruwelijke, oorlog aan het voeren zijn over de ruggen van de Jemenitische bevolking. Sjiïeten en Soennieten, sinds 632 na Christus liggen ze al met elkaar overhoop. En nu, na bijna 1400 jaar, weet China ze te verenigen. Das een knap staaltje diplomatie, daar zou xi een lintje voor moeten krijgen! Of misschien de Nobelprijs?

Neeeee, Nobelprijzen zijn er alleen voor het westen. Ik ga de schurken die er 1 ontvangen hebben hier niet noemen. Denk ook niet dat xi erop zit te wachten, hij zorgt wel voor zijn eigen prijsjes. Maar ff terug, die deal tussen Iran en Saoedi-Arabië das echt een hele grote! Dat gaat het wereldtoneel volledig veranderen! Deze deal gaat zorgen voor de grootste ‘wealth transfer’ in de geschiedenis van de mensheid. Dat we het ons maar ff beseffen.

In 1971 sloot Nixon een overeenkomst met Saoedi-Arabië om olie alleen in dollars te verkopen. In ruil voor veiligheid is zo de petrodollar ontstaan. Olie is de afgelopen 50 jaar, over de hele wereld, altijd verkocht in dollars. Daarom heeft ieder land een dollarvoorraad. Meer dan 60% van de dollars rouleren niet in de VS maar daarbuiten. Landen houden dollarvoorraden aan om olie te kunnen inkopen. Die dollars hebben ze nu niet meer nodig om olie te kopen. De BRICS landen, waar zowel Iran als Saoedi-Arabië lid van willen worden, hebben de hegemonie van de petrodollar doorbroken. Olie kopen kan nu ook in de yuan, de petroyuan.

Het mooie is, die olie is ook goedkoper en daarnaast hebben China en Rusland een leuke app gebouwd om de transacties onderling veilig te regelen. Een alternatief voor het westerse swift systeem wat nog stamt uit de jaren ‘70. Sneller, veiliger, moderner en goedkoper! Wat wil je nog meer.

Daarnaast zijn China en Rusland een alternatief begonnen voor het IMF, het inter monetair fonds. Zij noemen het de NDB, the New Development Bank. Voor en door the Developed Nations. Ik kan me voorstellen dat het voor landen in Afrika, Latijns Amerika en Azië best aantrekkelijk is om, na 80 jaar uitbuiting van het westen via het IMF, het eens bij de NDB te proberen.

En ik lees, hoor of zie hier niets over in de westerse media, ongelooflijk. Zelfs op Twitter kom je het bijna niet tegen. De dollars stromen op dit moment Amerika binnen, want wat moeten landen nog met een dollarvoorraad als er een goedkoper alternatief is? Inflatie voorbij? We zijn net begonnen. Kunstmatig probeert men het onvermijdelijke te onderdrukken en wordt de realiteit verzwegen. We worden afgeleid met ranzige verhaaltjes over een voormalig president. Niemand heeft het over het aanstaande failliet van het westen. Wie dit ook maar leest, alsjeblieft, bereid je voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *