Categorieën
Niet gecategoriseerd

27 maart 2023, ben er nog helemaal niet aan toe gekomen…

Maar ik zit nu echt al 5 dagen in mijn 4de stukkies jaar. Ongelooflijk! En iedere dag schieten er een stuk of wat stukkies door mijn hoofd. Om content zit ik niet verlegen, in tegendeel! Het wordt steeds leuker. Voor een schrijver dan, als oude man krijg ik er steeds meer de pee in.

Steeds meer jongeren plegen zelfmoord stond vorige week in de krant, nou ouderen ook. Van de week nog een boer, hier niet zo ver vandaan. Het staat in de krant en je neemt het voor kennisgeving aan, maar wat staat er nou eigenlijk? In diezelfde krant staat ook dat Nederland op de 5de plek staat als het gaat om gelukkig zijn. Hoeveel mensen maken zich wel niet van kant in landen waar ze niet zo gelukkig zijn?

Het kan aan mij liggen maar ik kom niet zoveel gelukkige mensen tegen. Zorgen dat maakt iedereen zich wel. Niet dat ze er wat aan doen, aan die zorgen, neeeeeeee, zorgen maken is genoeg en dan weer lekker doorgaan met waar je mee bezig bent. Tot die zorgen je iets teveel worden en dan maak je er een eind aan. Doodsimpel…

Tis dan ook verdomd lastig om in zo’n gelukkig landje te zeuren over je zorgen. Wie zit daar op te wachten? Volgens de televaag zijn we gelukkig, dus hou op met dat gezeik. Ben je niet gelukkig? Dan hebben we daar een pilletje, een cursus, een retraite of een kliniek voor waar we je gelukkig maken met nog meer pilletjes, drankjes, elixers of handopleggingen, het komt allemaal goed! Meer dan een miljoen mensen in dit landje slikken, legaal, antidepressiva, naast de honderdduizenden kilo’s coke en andere drugs die ons, illegaal, gelukkig maken. Om over de drank nog maar te zwijgen. Niets om je zorgen over te maken! Gewoon lekker doorgaan met gelukkig zijn, op zoek naar meer. Zolang het duurt…

Geluk zit niet in meer, geluk zit in minder, in wat ons ontroert. Bron van Zijn, die ik ontmoet in wat mij ontroert. Tsja dat is mijn geluk! Dat maakt mij gelukkig! Dat ik Hem ontmoet heb de afgelopen jaren. Geen God wiens naam ik moet heiligen maar die mij wil ontmoeten in hele kleine momenten van geluk. Dank u Heer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *