Categorieën
Niet gecategoriseerd

24 maart 2023, klaasje zegt dat het ergste voorbij is, jerommeke juist dat het ergste nog moet komen.

klaasje zijn woorden staan in de krant, jerommekes woorden worden verdraait en dan snel vergeten. Syrië en Saoedi Arabië zijn weer vriendjes sinds gisteren. Onder leiding van China is er een overeenkomst tussen beide landen gesloten. Frankrijk brand ondertussen tot de grond toe af alleen mogen wij dat niet zien. Ik weet zelf ook niet of dat nou zo belangrijk is, tis Frankrijk maar.

Mijn zus is jarig en het is nog geen 4 uur. Er kwam net een sloot water uit de hemel het leek of er een kraan open was gezet. ik hou van mijn zus maar ik kan niet naar haar verjaardag. Dat gaat niet goed. Het lukt mij niet een hele avond over de kat van de buren of de volgende yoga les te babbelen. Dat zijn de enige 2 onderwerpen waar ik met mijn familie over kan praten. Voor de rest zijn we het niet met elkaar eens, echt nergens in.

Dat bericht gisteren vanuit 4 organisatie’s voor verzetsstrijders, dat ze boos zijn op de NTR omdat, hun documentaire, volgens, de verzetsstrijders, geen recht doet aan het gigantische verzet wat er in Nederland heeft plaatsgevonden tijdens de tweede Wereldoorlog. Volgens ene meneer van Tongeren, een nazaat van verzetsstrijders, hebben 350.000 mensen in Nederland joodse onderduikers geholpen tussen ‘40 en ‘45. Waar haalt die man die cijfers vandaan? 350.000? Er zijn vanuit Nederland iets minder dan 35.000 Joden naar Duitsland getreind, dat is grondig gedocumenteerd door de Joodse raad, en daarmee was de Joodse bevolking in ons landje zo goed als op. De Joden die de oorlog overleefden werden in Nederland als paria’s ontvangen maar meneer van Tongeren beweert dat er na de oorlog nog 315.000 Joden uit Nederlandse kelders kropen. En niemand reageert erop, niemand zegt meneer van Tongeren u lult uit uw nek.

En dat zou ik wel doen, meteen. Ik zou er snoeihard bovenop klappen. Niet dat dat zin heeft, het enige wat je ermee bereikt is dat je gecanceld wordt. Maar dat interesseert mij dan weer geen moer. Ze doen maar, ik ben er zo klaar mee.

Al dat gekonkel en gedraai, al die leugens en vooral dat gewegkijk. Daarom kan ik niet naar mijn zusjes verjaardag, das niet gezellig. Ik ben niet gezellig. Kan ook niet, ik ben een nar, narren zijn niet gezellig. Narren confronteren, houden een spiegel voor, gaan niet mee in het narratief. ‘Nar’ratief, daar issie weer!

Van harte zus! 4 dagen even oud, wat een feest. Maak er een topfeestje van, dikke kussssss….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *