Categorieën
Niet gecategoriseerd

23 maart 2023, gisteren zat ik in de bus.

Vorige week zat ik ook in de bus. Als je met een bus mee wil moet je een ov kaart hebben, die moet je opladen, daar ontkom je niet aan. Ik leen dan een pasje van iemand, om dat ding op te laden, triest maar het kan niet anders. Vorige week zag ik, het was een tijd geleden dat ik in een bus had gezeten, dat je je ov kaart gewoon in de bus kan opladen. Dus reed ik gisteren niet eerst naar de jumbo maar direct naar de bushalte. En wat denk je? Die oplaad dingen zijn uit de bus gehaald.

Dat heb ik weer… Groot op de bus staat, sinds kort, geschreven: ‘Slim, betalen met je bankpas!’, “is dat de reden dat die oplaad dingen uit de bus zijn gehaald” vroeg ik de buschauffeur? Ja meneer, handig toch?

Eergisteren reed ik langs een bank, de ing bank. Tot een tijdje geleden mijn bank, ben ooit bij de Postbank begonnen. Op het raam waren grote aanplakbiljetten geplakt die mijn aandacht trokken. Ik stopte even om ze te lezen.

Er stond geschreven dat ze het hele geldverkeer hebben overgedaan aan geldmaat, dat ze daar, zelf, niet meer aan doen. En er stond dat je alleen maar langs kan komen als je eerst een afspraak maakt, online, dat je sowieso beter niet langs kan komen maar dat alles online te regelen is. Het kan aan mij liggen maar tis toch jou geld wat jij in beheer geeft aan de ing?

Nee! Nope! Vergeet het maar! Tis helemaal niet jou geld. Een hotshot van een centrale bank legde dat gisteren uit. Dat geld is van hun, zij drukken het en ze willen weten wat wij met hun geld doen. Het is namelijk verdomd lastig dat wij hun geld van de bank afhalen vind deze bankdirecteur. Het is, daarom, onze schuld dat er een bankencrisis is. We moeten met onze poten van zijn geld afblijven.

Ze willen weten wat wij met hun geld doen. Dus als jij een busreisje wilt maken willen ze graag weten waarheen. Ik vind dat ze daar geen reet mee te maken hebben maar wat ik vind doet er niet toe. De meerderheid van ons landje gaat het ‘Slim’ vinden om te betalen met je bankpas die gedownload is op je telefoon, dat is nog eens handig, ik vind het echt ongelooflijk.

Gisteren sprak ik hierover met de filosoof. Ipv een podcast te maken zijn we naar Cornwerd gereden waar de eerste Fryske Skaai wordt gehouden. Wat een prachtige locatie daar aan het IJsselmeer. We bespraken de cbdc en of de mensheid dat gaat accepteren. In mijn ogen doen jullie dat al zei ik, tis echt niet zo dat dat er in 1x is, dat gaat geleidelijk, daar zijn ze al jaren mee bezig, meer dan de helft is al geïmplementeerd. Het enige wat eigenlijk nog moet gebeuren is het stopzetten van fysiek geld, das alles, de rest van de infrastructuur staat en hier in ons landje blijkt dat het werkt, proeftuin Nederland, you own nothing but will be happy.

1 april 2023, de eerste Fryske Skaai! Ik blijf het herhalen, daar wil je bij zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *