Categorieën
Niet gecategoriseerd

17 maart 2023, volgens de kenners was de inflatie ‘transitory’ = voorbijgaand, tijdelijk.

Volgens weer andere geleerden was de oversterfte ‘voorbij’ = afgelopen, over en uit. Maar in week 10 zijn er 3854 mensen overleden, das zo’n 1000 teveel in deze tijd. Dat zijn er 150 meer dan normaal, per dag! Maar de wetenschap, politici, bankiers en artsen weten het zeker! Er is niets aan de hand kijkt u vooral de andere kant op.

Der is genoeg te zien aan de andere kant. Daar hebben ze wel voor gezorgd. 101 dingen die je de stront dun door de broek laten lopen. Oorlogen, klimaatverandering, rassenongelijkheid, geslachtsproblemen, onwillige boeren en natuurlijk! Je kunt altijd op hem rekenen, dreetje Hazes, brrrrrrr…

Alles draait maar om 1 ding, de ineenstorting van de westerse samenleving. En wij laten het gebeuren. Bang te verliezen wat we denken te hebben. Het is een strijd tussen goed en kwaad, ik heb het daar al vaker over gehad. Een strijd tussen God en Satan.

Satan pakt uit! Je vind hem overal. In de schoolboeken van onze kinderen, in de muziek waar we naar luisteren, op tv, in het uitgaansleven overal kom je hem tegen. Hij zorgt ervoor dat we voorzien zijn van drank, drugs, sex, alles is er in overvloed. Hoe gekker hoe beter! Het kan niet op.

God vind je in een zonnestraal, in een omhelzing of een dankjewel. Gods liefde komt niet met pracht en praal, vraagt helemaal niets van je. Gods liefde laad je op, geeft je energie en vreugde. Gods liefde zit in een klein gebaar, in iets opgeven voor een ander. God vind je in wat je ontroert.

Een ongelijke strijd zo op het eerste gezicht, maar ik heb hoop! Twee dagen geleden sprak ik een Friese jongeman en zijn vrouw, ik kende ze verder niet maar mocht even bij ze op bezoek. In hun woonkamer lagen 2 bijbels, 1 op de salontafel, de ander op het dressoir. Ik mocht haar feliciteren met haar zwangerschap! Wat een feest. Daar in die huiskamer, van dit jonge stel, toonde God zich in al zijn glorie. Je moet het alleen willen zien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *