Categorieën
Niet gecategoriseerd

16 maart 2023, en dan is het alweer 05.13 op 16 maart.

Aardverschuiving! Monsterzege! Aframmeling. De superlatieven in de krantenkoppen zijn niet aan te slepen. Mijn dag is btw alweer verpest. Zat net een onschuldig filmpje te kijken toen rutte langskwam. Ik kan die man niet zien, wat een natnek. Carolien zag ik ook nog ff voorbij komen, tis der gegund, ze heeft nog wat authentieks.

Ik lag vroeg in bed, Maurice de Hond had rond 10 uur de definitieve uitslag al paraat op YouTube. Dat scheelde een lange, frustrerende zit tot een uur of 1. De Nieuwe Wereld zond gisterenavond een alternatieve verkiezingsuitslagenprogramma uit. (Wauw das een mooi Wordfeud woord!) Daarin duidde Maurice de binnenkomende cijfertjes, en dat kan hij goed. Verder werd er in mijn ogen net zoveel gezwetst als op de reguliere tv, en dan kan je beter gaan slapen!

De echte aardverschuivingen vinden niet plaats in Nederland, al denken wij graag van wel. De Nederlanders laten zich sturen als een roedel lamgeslagen honden. Van voor naar achter van links naar rechts… Van voor naar achter van links naar rechts, van voor naar achter van links naar rechts, van voor naar achter van links naar rechts!

Tis nu afwachten hoe het ambtelijk bestel deze golf gaat elimineren. Het zijn niet de politici die regeren maar de ambtenaren. Gelukkig heeft Carolien veel ‘goede’ ambtenaren in haar partij, tientallen zo niet honderden zijn de afgelopen jaren overgestapt vanuit de vvd of het cda naar haar partij en vele zullen nog volgen. Beleid moet tenslotte worden uitgevoerd en daar heb je ervaren uitvoerders voor nodig. Ben benieuwd welke hoofden dit x hun 5 minuts of fame mogen ervaren. Hoeveel wereldverbeteraars zijn er sinds Pim al niet voorbij gekomen? Die platenbaas blijft mij altijd bij. Hoe heette dat mannetje ook alweer? Moet ik ff opzoeken, momentje.

herman heinsbroek! dat was hem, tja een volk krijgt de leiders die het verdient. Een volk? Mag een Fries zich meer identificeren met Fries zijn dan met Nederlander zijn? Is dat belangrijk? Is het belangrijk dat er over 50/100 jaar nog mensen in Friesland wonen die zich identificeren als Fries? Dat er nog ge-skûtsjesielt wordt en gekaatst? Is het belangrijk dat Papoea’s zich blijven identificeren als Papoea’s? Japanners als Japanners en Zulu’s als Zulu’s? Is het minder belangrijk dat er Friezen blijven bestaan dan Inuit?

Dat wil de Fryske Filosoof graag uitzoeken en ik mag hem daarbij helpen! Kan best zijn dat geen Fries ermee zit dat de Friese cultuur verdwijnt. We gaan het zien, 1 april. Kijken hoeveel mensen er komen opdagen! De eerste Skaai.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *