Categorieën
Niet gecategoriseerd

14 maart 2023, vorige week werd xi herkozen als keizer van China.

Zijn eerste actie is een bezoek aan poetin, volgende week! Tja bij mij gaan dan de raderen draaien, dat doet zo’n man niet voor niets. Ze zijn druk daar in China, bemoeien zich overal mee! Afgelopen vrijdag werd er nog een deal gesloten tussen Iran en Saoedi Arabië in China, eergisteren zaten ze achter een deal tussen Belarus en Iran, en volgende week dus naar Rusland. Terwijl hier, in het westen, het financiële en het sociale systeem in elkaar dondert gaat het oosten op visite bij elkaar. Ff thee drinken, lekker man.

Hij zou pas eind april, begin mei, die kant op. Dat was in februari nog afgesproken. Maar zo’n kans kunnen ze niet aan zich voorbij laten gaan. Terwijl onze economieën verzwakken groeit de Russische economie ondanks de sancties. China vergroot zijn afzetgebied in Zuid-Amerika en Afrika zienderogen. Meer dan 41 landen hebben aangegeven zich te willen aansluiten bij het BRICS initiatief en dat zijn niet de kleinste landen. Volgende week gaan we het einde zien van de suprematie van het westen, van de petrodollar. Spannend!

Morgen gaat Nederland stemmen, in de dagen daarna valt het kabinet. Demissionair premier of minister zijn is veiliger. Aan nieuwe verkiezingen gaan we niet toekomen, daar zit tegen die tijd niemand meer op te wachten. Nog veel hogere prijzen, schaarste en oproer, of worden we nog even afgeleid met meer nep-euro’s uit Brussel, dreeeetje hazes en grensoverschrijdend gedrag van zogenaamde celebrity’s?

Ik denk het niet. Xi is er wel klaar mee. Volgens mij zit het verbod op de verkoop van asml machientjes hem helemaal niet lekker. En zo zijn er nog wel meer dingen maar het zal mij niet verbazen als die beslissing nog een staartje gaat krijgen voor ons landje.

Goed, weer genoeg gezeurd, sorry ik moest het ff kwijt. Lekker verder gaan met de Gearkomste en wat verder op mijn pad komt. Er staan grote veranderingen op stapel! Ik mis Elanor en Frodo zo verschrikkelijk. De hereniging een maand geleden is niet doorgegaan, maar over een week of 6 komt daar verandering in. Ben ervan overtuigd dat ons niets kan gebeuren als we samenzijn. Nog maar een paar weekjes… ik mis ze zo…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *