Categorieën
Niet gecategoriseerd

13 maart 2023, er is gisteren weer zoveel gebeurt!

Waar moet ik beginnen? Eerst ff over die bankjes die omvallen, gisteren de derde, de Signature bank. Gelukkig heeft de fed al aangekondigd dat ze de klanten,van die 3 banken gaan compenseren. Hierdoor staat de S&P future (tis nu 05.26) 1.65% hoger🤠. Daarnaast komen ze over een paar uurtjes bij elkaar voor een meetingkje en beleggers gaan ervan uit dat ze gaan aankondigen te stoppen met het verhogen van de rente. Stoppen met pivitten, mooi woord. En dat terwijl ze technisch nog niet eens begonnen zijn. Er stroomt nog steeds meer geld vanuit de centrale banken onze economieën binnen dan dat er binnenkomt.

Ik was gisteren uitgenodigd voor een lezing. Over het bankenstelsel. De schrijfster van het boek ‘Worst Bankscenario’ was in de stad en ik mocht er gratis bij zijn. Das fijn, €17,50 is voor mij een gigantisch bedrag. Mevrouw Bais schetste een beeld van ons financiële stelsel zoals ik het ook ervaren heb. Één grote corrupte bende. Mevrouw Bais legt dat in haar boek uit in volgens haar begrijpelijke taal. Na de lezing was er tijd voor vragen en toen bleek al dat het publiek er geen flikker van begrepen had.

De eerste vraag die gesteld werd was een persoonlijke, iets met pensioenen. De man in kwestie maakte zich zorgen over zijn inkomen. De tweede idem dito, geen vragen over hoe mensen tot zulke misdaden komen, hoe dit zo uit de hand heeft kunnen lopen, of, of we er nog iets aan kunnen doen. Nee, ‘what’s in it for me’ vragen, daar draait de wereld om. Natuurlijk kon ik het niet laten, ik veroverde de microfoon!

Mevrouw Bais is bij ontelbare instanties klokkenluider, bijvoorbeeld bij de AFM. Nu ken ik die een beetje, ik ben er weleens binnen geweest. Vandaar dat ik vroeg: “Denkt u dat het zin heeft wat u doet?” Nu weet ik niet meer of dat precies mijn woorden waren maar dat was de strekking. Er ging een ooohhh door de zaal. Mijn doel was om bloot te leggen dat wat zij doet het systeem in stand houd maar zover kwam ik niet. De zaal waardeerde mijn vragen niet, er werd mij verzocht de microfoon door te geven.,

De AFM is een toezichthouder waarin bankiers toezicht houden op bankiers. Een wij van wc-eend constructie. Dat geld voor al die toezichthouders, of het nu gaat om banken, koffiebranders of leggingnaaiers, ons controleert ons. Door te stellen dat ze bezig was het corrupte systeem aan te pakken door als klokkenluider op te treden bij talloze toezichthouders in zowel binnen als buitenland gaf ze de zaal toestemming lekker te blijven zitten en zich vooral bezig te houden met gezellige bijeenkomsten, meditatiesessies en de volgende vakantie. Om zich vooral bezig te houden met zichzelf. Advocaat financieel recht Hester Bais heeft het onder controle, zij is klokkenluider.

Niemand wil horen dat wij het moeten doen, dat tRump, poetin of hester ons niet gaat redden. Dat wij bereid moeten zijn keuzes te maken, offers te brengen om dit te gaan veranderen. Hoe? Daar zijn de Fryske Filosoof en de nar nog niet helemaal uit, je hoort onze worsteling in de elfde podcast. Maar dat de oplossing bij het volk ligt daar zijn we van overtuigd! En bij de jeugd, daar waren er gisteren bij de lezing ook verdomd weinig van.

Daarom een nieuwe aflevering van de Fryske Filosoof en de nar, we werken toe naar 1 april. De eerste Gearkomste fan it Fryske Skaai!

https://open.spotify.com/episode/5zPjh7QGiiIojdyWG9Rle7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *