Categorieën
Niet gecategoriseerd

12 maart 2023, ik zit nu een weekje op Twitter.

Wat een triestheid. Volwassen mannen en vrouwen die elkaar continu de maat aan het nemen zijn. Nu ben ik daar ook wel goed in maar dan graag tegen mensen persoonlijk. Mensen die tegenover me zitten, die ik aan kan kijken. Bijvoorbeeld tijdens een meeting op kantoor, daar genoot en geniet ik van, ff kijken wie de langste heeft, héérlijk!

Maar dat gedoe op zo’n platformpje, heeft volgens mij geen enkele zin. Der is geen mens die na een afbrandsessie op Twitter zijn of haar mening veranderd. Of die erachter komt dattie ernaast zit en daarom toegeeft dattie een foutje heeft gemaakt. Loopgraven worden alleen maar dieper gegraven, het geschut steeds grover. Tis zo lekker makkelijk vanachter je toetsenbord, je hoeft mekaar niet aan te kijken. Geen emoties te absorberen, niet te zien wat je woorden aanrichten. We leven in ons eigen bubbeltje. In onze eigen waarheid, als in een gevangenis.

We horen nergens meer toe, er is geen verbondenheid. Dolende zielen strompelend door een potje stront. Want dat er stront aan de knikker is dat heeft iedereen wel door, tis alleen maar de vraag in welk potje je je begeeft. Die potjes op Twitter worden goed bewaakt door beroepstwitteraars ben ik achter gekomen. Er zijn bepaalde namen die je continu tegenkomt. Ene S. Schimmelpenninck bv, of een mevrouw Zwagermans. Ondanks dat ik ze niet volg (tot nu toe volg ik 6 mensen waaronder Karin Bloemen🤠 zelf heb ik 0 volgers) kom ik die namen vaak tegen en zo nog een paar. Gisteren zag ik beelden van zowel de A12 als de Zuiderpark demo’s voorbij komen op Twitter. Het zag er allemaal spectaculair uit. Ik zag vrouwen in hun onderbroek voor een spuitwagen staan (hoe noem je zo’n ding?). Bij de boeren vooral geen trekkers. Er kwam een flard minder minder voorbij en liters water werden verspild. Ik ben ervan overtuigd dat beide groepen met een goed gevoel huiswaarts zijn gekeerd, missie geslaagd. Je was ‘trending’.

In de UK is men, ondertussen, bezig met een wet om hobbykippen te registreren, Ecuador zet 100.000 genetisch gemanipuleerde muggen uit om virussen te voorkomen. En rutte gaat samen met meloni naar Afrika om te vertellen dat we vol zijn. De val van Bakhmut, Ohio, de miljoenen demonstranten in Frankrijk? Ik kom deze onderwerpen niet tegen op Twitter, ze zijn niet trending. De twitterbubbel, en ik hoor erbij! Ik hoor erbij, ik hoor erbij!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *