Categorieën
Niet gecategoriseerd

28 februari 2023, verbinden is 1 van de belangrijkste woorden in de wappie wereld.

Naast licht en liefde. Maar laat ik het ff bij verbinden houden. Telegram, de whatsapp voor wappies, staat er vol mee. Het barst daar van de strijdersgroepen die ‘verbinding’ hoog in het vaandel hebben staan. Althans zolang je doet wat de beheerders willen.

Afgelopen weekend ben ik uit zo’n strijdersgroep gestapt. Gisteren sprak ik een beheerder. De groep was een chat groep, stond zelfs in de naam maarrrrrrr was niet bedoeld om te chatten volgens de beheerder. Dat staat in de regels van de groep, zei hij. De regels van de groep? Of ik die niet goed had gelezen. Nee, sorry, niet dus.

Vannacht heb ik besloten dat ik moet stoppen met al die groepen. Net als met het zoeken naar een parallelle samenleving of nog zo’n jeukwoord, community. Ik moet constateren dat ik niet geschikt ben ermee te verbinden. Waar dat aan ligt? Aan mij. Dat sowieso.

Laat ik het op dit moment maar houden bij mezelf verbinden met de Schepper en zijn wetten. Ik voel dat daar de basis, de ‘sleutel’ ligt. Bij de grond onder mijn voeten, de overweldigende natuur om mij heen, bij het besef dat ik onderdeel mag zijn van iets veel groters.

Wat dat precies is weet ik nog niet maar ik ben ervan overtuigd dat Hij me dat duidelijk gaat maken. Of beter al doet. Af en toe lijkt het wel of ik met Hem in een appgroepje zit, vooral ‘s nachts gaat het maar over en weer. De Gearkomste 1 april speelt er een rol in dat is zeker. We gaan dan niet verbinden omdat we van alles willen, niet omdat we tegen, ontevreden of boos zijn. Maar puur uit eerbied voor de Schepping en daaruit voortvloeiend het volk! Het Friesche Volk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *