Categorieën
Niet gecategoriseerd

27 februari 2023, sustainable development goals of ook wel SDG’s genoemd.

Elke gemeente, provincie, dorp of stad in dit land is ermee bezig. Typ jou stad of gemeente maar in op Google. ‘Agenda 2030 Deventer’ bv of als je in Alkmaar woont vul je Alkmaar in. Hoppa daar zijn ze!

Gek! Je hoort er niets over… Niet tijdens de gemeenteraadsverkiezingen en niet nu, tijdens de provinciale verkiezingen. Terwijl de plannen die de gemeentes en de provincies hebben, aangaande de SDG’s, ongelooflijk veel impact gaan hebben op ons leven. Wat ik persoonlijk wel boeiend vind is dat er dus, al jarenlang, mensen in het gemeentehuis zitten die werken aan deze doelen. Die mooie rapporten schrijven over gender gelijkheid in Alkmaar of over een persoonlijke Carbon foodprint in Den Bosch. Deze mensen doen dat met geld van de gemeenschap, zij schrijven die rapporten in opdracht van het volk, eeeeehhhhhh nee koertje, dit gaat om het grotere geheel! Een hoger doel! Deze ambtenaren zijn bezig de wereld te redden, meer Mohammeds op de werkvloer zorgt voor een inclusievere samenleving. Meer Fatima’s voor een schonere lucht. En niet dat Mo of Fatima er iets aan kunnen doen, zij zijn, net als wij allemaal, speelballen van de macht, lachwekkend is het.

Nou ja lachwekkend? Nee het is ongelooflijk triest. Terwijl het volk fulmineert over een paar procenten erbij of weer 130 op de snelweg, smeden ambtenaren plannetjes voor een ministerie van waarheid zodat ze mijn stukkies en podcasts kunnen cancelen. Dat gebeurt overigens nu al. De laatste podcast van de Fryske Filosoof en de nar is volgens het dashboard van spotify, na drie dagen, nog geen 15x beluisterd. Das gek omdat ik persoonlijk van 12 mensen zeker weet dat ze hem vrijdag al beluisterd hebben. De Filosoof heeft, de podcast, ook gedeeld in zijn netwerk. Na 3 dagen zouden er technisch gezien meer mensen geluisterd moeten hebben, maar niet volgens spotify, en spotify is onderdeel van het ministerie van waarheid.

Ik plaats ‘m hier nog een x, het is belangrijk. Deel hem als je wilt. Laten we terug gaan naar de basis, naar het volk. Niet om anderen buiten te sluiten maar om onze kinderen een basis te geven. Een basis waarin ze zich herkennen, waar ze zich veilig bij voelen. Trots op kunnen zijn. Laten we die SDG’s aan onze laars lappen, onze reet ermee afvegen. Daarnaast wil ik graag met die ambtenaren om de tafel die nu al jaren sleutelen aan gemeentegebonden SDG’s. Ff vragen of ze ze wel allemaal op een rijtje hebben, ff helpen herinneren dat er een Neurenberg code is. Stelletje kontlikkers, walgelijk…

https://open.spotify.com/episode/5ICxx29TfKK7F2S5Tyxyt4?si=f7QA38NPTpG5xFCJ1Fv-eA&context=spotify%3Ashow%3A0oEWjZerf4Bq3bYh0XQspF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *