Categorieën
Niet gecategoriseerd

23 februari 2023, er zijn verkiezingen binnenkort.

Zelf hoef ik me er niet druk om te maken maar ik kreeg gisteren de vraag op wie ik zou stemmen. Ik had er nog niet over nagedacht, sowieso vind ik die provinciale verkiezingen grote onzin. Wie zijn die mensen waar je op stemt? Bestaan ze wel echt? Je hoort nooit van ze, niemand weet waar ze vandaan komen, kunnen ze wel praten? En daar moet je dan op stemmen omdat dat wat in Den Haag zit zegt dat dat goed is? Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik de provinciale verkiezingen wel eens eerder heb overgeslagen in mijn stemcarrière.

Tegenwoordig zijn de provinciale verkiezingen vooral belangrijk om onze onvrede te laten zien over het huidige beleid. Volgens mij is er niets dommer dan dat. Alsof het die ambtenaren bij de provincie iets kan schelen van welke partij ze zijn. Een ambtenaar is een ambtenaar, die voert uit. Beslissingen worden er in het provinciehuis niet genomen, misschien sputteren ze wat voor de vorm maar daar houd het wel mee op. De provinciale verkiezingen zijn niets meer dan een illusie. Om ons het idee te geven dat we wat te zeggen hebben.

Om goed te kunnen stemmen deze verkiezingen zou je moeten uitzoeken welke ambtenaar, in jouw provincie, het beste zijn taken uitvoert. Daar zitten ze voor tenslotte. Provincies hebben opdracht gekregen zoveel mogelijk vervuilende, geen stroom leverende windmolens te plaatsen, nou dan zoek je uit welke ambtenaar dat goed heeft gedaan. Friesland staat, bijvoorbeeld, vol met die ondingen dus dat moet dat niet zo moeilijk zijn. Hetzelfde geld voor stikstof, de boeren moeten weg, das niet een beslissing van de provincie, zij voeren alleen maar uit. Zoek uit welke ambtenaar dat goed regelt en je weet waar je wel of niet op moet stemmen. Het maakt geen fuck uit van welke partij die ambtenaar is, vraag het hem of haar maar, ze voeren uit, maakt niet uit hoe of wat.

Bij de vorige provinciale verkiezingen werd er massaal op forum gestemd. In 1 x moest die partij aan de bak. Heeft dat ook maar iets veranderd aan het beleid op provinciaal niveau? Nee, helemaal niets! Geen fuck! Een hoop gezeur, geldverspilling en gedonder, meer niet. Ambtenaren moet je lekker laten ambtenaren daar moet je niet op stemmen, das grote onzin…

Dus op wie zou ik stemmen? Nou niet dus. Al had ik mogen stemmen, ik was niet gegaan. Ik laat me niet voor een onzinnig karretje spannen door machiavellistische mannetjes en vrouwtjes. En iedereen die dan zegt, maar dan moet je niet zeuren over het beleid zeg ik: zak in de stikstof rijke stront. Samen met al die ambtenaren! En een beetje rap graag….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *