Categorieën
Niet gecategoriseerd

20 februari 2023, staken is weer helemaal in!

Tis zo komisch om te zien. We hebben het echt niet door. Aankomende week weer in het ov, was het niet vorige week dat ze staakten? Zouden deze stakers nou echt denken dat rutte er mee zit? Zou hij ooit in een trein hebben gezeten? Of een bus op het platteland? Ze lachen zich rot in Den Haag, het gepeupel maakt het elkaar moeilijk, henry kissinger zei het al: “we let them pay for their own destruction.”

Vroeger hoorde, of las, je nog wel eens dat het zo slecht is voor de economie al die stakingen. Tja, daar kunnen ze niet meer mee aankomen. Ze hebben zelf 2 jaar lang de wereld platgelegd en dat heeft totaal geen gevolgen gehad. Nou dat lieg ik, voor de armere landen op de wereld was het toen al catastrofaal maar wat maakt dat uit. Ons is geleerd met onszelf bezig te zijn, fuck the rest….

Staken, sorry maar persoonlijk vind ik het zo triest. Bedelen om een paar % meer. Je werk is daarna nog net zo kut, maar je krijgt er 50 euries per maand bij. Je werkt niet omdat het je iets brengt, iets leert of iets geeft, nee, je werkt puur voor de poen. Je werkt niet om samen iets op te bouwen, daar zorgt rutte maar voor. We werken voor de aankomende vakantie, een nieuwe auto of groter huis. Okay op dit moment om de energierekening te betalen die kunstmatig is opgeschroefd. Ipv te protesteren tegen de onzinnige klimaatmaatregelen, de vernietiging van ons landschap door windmolens en zonnepanelen, willen we meer geld. Echt, die gasten moeten zich ziek lachen daar in Den Haag, Brussel, Washington, Moskou, Beijing, Riad, Parijs, New York, Londen, Vienna en Berlijn.

We zijn zo bang, we zijn zo afhankelijk gemaakt. De aangekondigde digitale ID, de cbdc en QR gaan dat niet veranderen. In tegendeel. Ik las gisteren dat de boeren vanaf 1 maart het land gaan platleggen als opbouw naar 11 maart, de grote demonstratie. Vele ‘verzets’organisatie’s doen mee. Er gaat gedemonstreerd worden tegen van alles! Ook de cbdc en ID komen voorbij. Maar het gaat er vooral om dat we ‘tegen’ zijn. Tegen de maatregelen van de regering.

Ergens tegen zijn kost zoveel energie, slechte energie. Je kan veel beter ergens voor zijn! Dat geeft een heel andere vibe. En dat is wat de Fryske Filosoof en de nar 1 april willen gaan doen. Een Gearkomste vòòr het Friese volk. We gaan nergens tegen zijn, er alleen maar zijn voor elkaar. Man wat heb ik daar zin an! Ons verdiepen in wat ons een volk maakt. Er zijn voor een hoger doel dan eigen gewin. Zou het gaan lukken? Zouden er mensen zijn die daarin geïnteresseerd zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *