Categorieën
Niet gecategoriseerd

19 februari 2023, oorlog, het is officieel.

De premier van Duitsland heeft het gezegd, en dat wat in Frankrijk zit bevestigd het. Ons landje zet Russen uit en sluit ambassades en consulaten. Europa’s economieën worden omgevormd tot oorlogseconomieën, hoe is dit mogelijk?

Battleground Europe, daar gaan we weer. We hebben het nog best lang volgehouden, vrede. Op zich waren we er eind jaren ‘80 al van overtuigd dat het afgelopen was, kheb er heel wat biertjes op gedronken in die tijd. Op het hoogtepunt van de koude oorlog was ik eigenlijk altijd dronken. Nu drink ik niet meer, misschien moet ik weer beginnen. Een dronken dakloze past ook beter in het plaatje.

In het plaatje passen heb ik nooit gedaan, zou ik daarom gestopt zijn met drinken? Het klinkt gek maar ik heb geen idee waarom ik geen alcohol meer drink. Iemand bood mij laatst een biertje aan, als zwerver kan je dat natuurlijk niet weigeren, maar het smaakte me voor geen meter. Vind dat persoonlijk echt gek, kheb sinds mijn 18de eigenlijk elke dag wel gedronken, en nu, op het hoogtepunt, vind ik er geen reet meer aan, raarrrrrr.

Op zich kan ik best wel wat alcohol gebruiken, slaap ik misschien wat beter. Tis echt hopeloos. Tussen 2 en 5 lig ik uren wakker, ben vandaag maar ff uit geweest met Sam om 02-15. Die is gelukkig altijd bereid een stukkie mee te lopen. Niet dat het nutteloos is, die uren wakker zijn, de nacht brengt toch weer andere inzichten. Oorlog, bijna 150 weken geleden begon ik mijn eerste stukkie ermee. Wat een klotezooi…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *