Categorieën
Niet gecategoriseerd

11 februari 2023, de 7de podcast van de Fryske Filosoof en de nar staat online!

Twee mannen van middelbare leeftijd, de 1 heeft er echt over nagedacht, de ander praat vooral vanuit zijn gevoel. Ik vind het leuk om te horen dat we beiden nog zoekende zijn. Dat de weg ernaar toe voor ons nog niet is geplaveid. Tis ook niet zo dat we mekaar al jaren kennen, integendeel! Het maken van de podcasts heeft ons bij elkaar gebracht. Eeehhh dat lieg ik, het gaat niet om de podcasts maar om het onderwerp natuurlijk!

Wj zijn er beiden van overtuigd dat het nodig is om serieus met alle Friezen, maar ik hoop dat meer Nederlanders erover gaan nadenken, de discussie starten of het belangrijk is dat er een Friesche gemeenschap blijft bestaan, een Fries volk. Een blank Fries volk. Als de meerderheid vind dat dat niet belangrijk is dan moeten wij onze bek houden en ergens anders gaan wonen. Maar zijn er meer mensen die zo denken dan moeten we er wat aan gaan doen, anders zijn we er over 50 tot 100 jaar niet meer.

En dat is waar het om draait. Verder zijn we nog zoekende. We weten waarna, de weg ernaar toe is nog een raadsel. Maar wat wil je? We kennen elkaar nog maar een maand of 3/4.

In deze 7de podcast gaan we dieper in op de Wet der Worsteling, als ik hem terug luister dan besef ik me dat ik moet proberen me meer bij het onderwerp te houden. Ach, er zijn nog zoveel dingen die verbeterd kunnen worden, laten we ervan uitgaan: oefening baart kunst. Nu is er binnen 12 uur al een reactie op iets wat door ons gezegd wordt, tijdens de uitzending, en dat zou niet kloppen. Nou, dat geloof ik direct! 2 mannen die een klein uurtje aan het filosoferen zijn over het belang van een blank Fries volk daar gaat, in andermans ogen, wel eens wat mis. Ik had natuurlijk mijn grote mond moeten houden over bevallingen, daar weet ik geen donder van. Of over hoe ik denk hoe het vroeger is geweest, das totaal niet ter zaken doende, vergeef mij.

Maar besef dat het daar niet om gaat. Wij proberen een discussie op te starten die in onze ogen cruciaal is voor het voortbestaan van ons volk, ons land, onze identiteit. En dat we daarin fouten maken, uit de bocht vliegen of afdwalen das evident. Daarom hebben we meer mensen nodig die mee gaan praten, denken, filosoferen en doen. Tis geen makkelijk onderwerp, maar als we er niet serieus over gaan nadenken en het gaan bespreken dan zijn we lafaards….

https://open.spotify.com/episode/52a6Byd7vwrItYWisE01dP?si=TmydLRQATw-qW2ZtvQQaRA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *