Categorieën
Niet gecategoriseerd

8 februari 2023, kheb lang nagedacht over dit stukkie!

Eigenlijk gisteren de hele dag en vannacht ook nog ff. Alles loopt op zijn eind, er is geen tijd te verliezen om te starten met een nieuw begin. Wachten tot een ander daarmee begint ligt niet in mijn aard, dan heb je kans dat ze het weer verzieken. Nee! We moeten het zelluf doen, jij en ik, wij samen.

Gisteren schreef ik over de Wet der Worsteling, dat is de eerste natuurwet. Daarna volgt de Wet der Wederkerig Dienstbetoon. Wauw, een wet in de natuur rondom het leveren van een dienst. En dat, als je iets of iemand dient, dat wederkerig is, daar kunnen wij ons niets bij voorstellen, toch?

Ik dus alles! Ik ervaar het iedere dag. Schrijf er zelfs al jaren over. Hoe het me opvalt dat er zoveel op me afkomt. Dat ik nu meer bezit dan ik ooit heb gehad. Dat alles op het juiste moment komt, niet te laat of veel te vroeg maar ‘just in time’, geweldig, toch?

Zolang ik maar niet vraag, vertrouwen is genoeg! Vertrouw op de kracht van de Schepping. Alles is er namelijk in overvloed, daar ligt het niet aan. Dat is ons alleen niet verteld, ons is verteld dat geluk, liefde en schoonheid iets is wat je moet verdienen. Dat je daar hard voor kan werken om het te behalen. Maar daar zit het niet, het zit in die tweede natuurwet, Wederkerig Dienstbetoon.

Man, er schiet nu weer zoveel door mijn hoofd, het lukt me gewoon niet het allemaal al op te schrijven. Kijk, ik ben ervan overtuigd dat alles wat wij leren over de geschiedenis een grove leugen is. Volgens de geschiedschrijving woonden hier barbaren, woeste mannen met gehoornde helmen en grote zwaarden die onbarmhartig alles en iedereen afslachten. Ik geloof er geen reet van. Dat is het verhaal van de overwinnaars, van de zogenaamde christenen, dat is ‘his’story’, niet het onze. Sta op, en herinner jezelf! Ooooo Fries Volk, Sta Op!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *