Categorieën
Niet gecategoriseerd

5 februari 2023, weer lang wakker gelegen vannacht.

Heb er zelfs maar een kopje thee bij gepakt, ik kwam gewoon niet meer in slaap. Nou is het weer volle maan! Vandaag volgens mij. Dat ding trekt zich natuurlijk weer suf aan me. Lastig, kheb mijn slaap nodig. Maar gelukkig heb ik mijn tijd goed besteed.

Ben bezig geweest met inzicht. Het is volgens mensen mogelijk daar instant wat van tot je te nemen. Instant inzicht, net zoiets als instant koffie, beetje pruttelen is niet meer nodig, heet water erop en gaan!

De afgelopen 3 jaar hebben mij andere inzichten gegeven. Ik denk dat mijn dakloos zijn me tot andere inzichten heeft gebracht dan wanneer ik dat niet zou zijn. Mijn inzichten over hoe het leven in elkaar zit, wat ik hier doe en waarom ik hier ben zijn radicaal veranderd, maar goed, ook dat is niet zo gek. De afgelopen drie jaar hebben, sowieso, op iedereen een veranderend effect gehad, daar ben ik van overtuigd.

Zou het zo kunnen zijn dat je helemaal geen 3 jaar hoeft te wachten om andere inzichten te krijgen? En dat die instant verkregen inzichten je dat ook nog een positieve kant op sturen? Volgens de marketing verhalen de kant van verlichting? Of zouden wij, in onze instant maatschappij, iets misbruiken wat, op die manier, niet misbruikt zou moeten worden? Ik weet het niet hoor. Ik weet wel dat ik niet van instant koffie hou.

Mijn inzichten komen met vallen en opstaan. Door honderden keren met mijn hoofd tegen een muur op te lopen. Ik vind antwoorden in het donkere water van de Dokkumer Ee. Door naar een meerkoet te staren. Weet je dat ze nu al bezig zijn met de voorbereidingen voor de volgende leg! Gisteren waren de bijen bij de imker al weer druk met een nieuwe lente, het heeft me weer een uurtje gekost om ze te bewonderen. Het gaat verdomd langzaam, maar ze krijgen wel body die inzichten. Langzaam groeien ze met mij mee zodat ik ze een plek kan geven in mijn leven.

Ik begrijp dat veel mensen geen tijd hebben om zomaar een uurtje te kijken naar een bijennest. Of te genieten van de maan midden in de nacht. Net als met koffie is er geen tijd meer jezelf te laten pruttelen. Maar instant inzicht? Ik heb er mijn vraagtekens bij. Ik neem er liever de tijd voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: