Categorieën
Niet gecategoriseerd

1 februari 2023, het interesseert mij op zich geen hol.

Maar het nieuws wat ik net lees maakt het toch wel weer interessant. Iets wat zich onze koning noemt loopt samen met onze aankomende koningin rond op Bonaire, dat lees je in de kranten. Ze schijnen het naar hun zin te hebben, dansen en eten wat, drinken een glas en alles is weer zoals het was!

Zou je denken maar niets is minder waar! Want wat lees ik net op een nieuws site uit Zuid-Amerika? Bonaire, Curaçao en de Antillen openen de grenzen voor Venezuela. Misschien zegt het niet meteen wat. We horen al een paar jaar niets meer uit dat land. Even een reminder zodat ik weer weet waar het over gaat.

Ene maduro is daar nu sinds ‘2013’ aan de macht. Een ultra linkse dictator die het land volledig naar de afgrond heeft gebracht. Er is even een tijd geweest dat wij maduro, als Nederland, als de wereld, niet zo zagen zitten maar die tijd is voorbij. Wereldleiders omarmen maduro de afgelopen jaren. Terwijl er tussen de 6 en 8 miljoen Venezolanen het land zijn ontvlucht en de armoede, in het meest olierijke land ter wereld, gigantisch is vanwege het verschrikkelijke regime van deze tiran, knuffelen de groten der aarde uitgebreid met de beste man. In het begin zijn er nog wat halfslachtige pogingen gedaan maduro van de troon te stoten maar dat was niet wat er gebeurde. In tegendeel. De afgelopen jaren is madurooootje salonfähig geworden voor de wereldtop. Nederland gaat nu weer zaken met hem doen.

Nergens in onze rioolblaadjes iets over dit grote nieuws! Terwijl ik het reuze interessant vind. Die bolle is daar dus niet voor niets met zijn zonnestraaltje. Sluiten ff een dealtje zodat het zwarte goud weer onze kant op kan stromen. Over de ruggen van 28 miljoen uitgeknepen en vermorzelde Venezolanen zorgt willempie, met zijn oogappeltje, ervoor dat er via de ABC landen weer uitgebreid handel kan worden gedreven met madurooootje. Ondertussen dansen ze wat, eten en drinken een glas. Nooit wordt het meer zoals het was….

Sorry, het paste er niet op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *