Categorieën
Niet gecategoriseerd

30 januari 2023, midden 40 denk ik en lekker alternatief.

Sowieso 2x geprikt maar een boostertje zou er best wel in kunnen zitten. Daar doen veel gevaxxxte mannen en vrouwen, van tussen de 25 en 45, wat geheimzinniger over. Want dat het niet helemaal klopt dat hebben ze wel door. Die eerste 2 namen ze voor een ander maar dat dat BS was snappen ze ondertussen zelf ook wel. Maar nu toegeven en er wat aan doen, ho maar. Wegkijken, zolang het kan, is veel makkelijker.

Vind je het belangrijk dat inheemse stammen in het Amazonegebied beschermd worden? Ja dat was volgens hem wel belangrijk. Vind je het belangrijk dat 1 van de oudste inheemse volkeren ter wereld voor zichzelf opkomt? Beschermd hoeven ze niet te worden maar zorgen dat ze niet uitsterven, is dat belangrijk? Neuh, nee, nee, nee, dat vond tie niet.

En daar ben ik dus helemaal klaar mee. Het uitsterven van het Friese volk vinden ze totaal niet belangrijk. De meeste beginnen dan over hoe we al eeuwen aan het vermengen zijn met andere volkeren en dat een Fries waarschijnlijk allang geen echte Fries meer is. Dat culturen nou eenmaal altijd aan veranderingen onderhevig zijn en dat het allemaal geen fuck uitmaakt in zijn eigen comfortabele leventje. Dat laatste komt tie nog wel achter.

Vind je het belangrijk dat er een Friese cultuur blijft bestaan? Probeer ik het nog een x. Ja dat vind hij als kunstenaar, die leeft op subsidie omdat tie Fries is, wel belangrijk. Jan Ott, de schrijver van de laatste versie van de Oera Linda, noemt deze mensen Subsidiefriezen. Het voortbestaan van het volk interesseert ze geen fuck maar ze teren wel op hun zogenaamde Fries zijn…

Het gaat volgens de beste man om de mens, niet om het volk. De mens is een op zichzelf staand goddelijk wezen, volgens dit soort new age types, en zijn allemaal gelijk. Ik vraag hem of een Turkse of Marokkaanse man daarom zijn echtgenoot uit Turkije haalt. Al leeft de familie hier al 3 generaties. Of ze dat doen omdat ze vinden dat het niet uitmaakt voor de cultuur, het Turkse volk, als je trouwt met een Nederlandse vrouw? Hij kijkt me glazig aan. Nee das anders, dat heeft te maken met geloof…

Tja en dan barst ik uit elkaar. Dan voel ik me weer of ik een jaar of 14 ben. Op school maar ook thuis had ik vaak ruzie omdat ik het niet eens was met wat er verteld werd. Ik heb hier al vaker aangehaald dat er op de havo nog nooit iemand was geweest die er zo vaak werd uitgestuurd. Dat was niet, altijd, omdat ik punaises op de stoel van de leraar legde, of rotjes liet ontploffen in de klas. Meestal was dat omdat ik het niet met de leraar eens was.

Ik bedenk me nu dat er niets veranderd is. Afgelopen zaterdag werd ik uit die lezing gestuurd. Gisteren stuurde ik mezelf weer weg om het maar niet te escaleren. Dit stukkie eindigt net als gisteren merk ik. Ik word overal weggestuurd of uitgekotst mijn hele leven al. Jeetje, en toch ben ik hartstikke gelukkig, eigenlijk altijd al geweest. Het bord voor mijn kop moet wel dikker zijn dan de Berlijnse muur. Hahaha, ik moet er wel om lachen. 54, bijna 55, eigenaar van helemaal niets, dank U Heer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *