Categorieën
Niet gecategoriseerd

29 januari 2023, das lang geleden.

Dat ik pas rond 08.00 wakker word. Nou lag ik er gisterenavond voor mijn doen laat in. Ben naar een lezing geweest. Wat interessant is, is dat de wappie die de lezing gaf mij, in de pauze, vroeg of ik weg wilde gaan. Mijn vragen irriteerde hem.

Wappies willen niets liever dan zich verenigen, ik ben zelf geen uitzondering. Wappies prediken over liefde en begrip voor elkaar maar dat begrip is ver te zoeken, gaat niet verder dan de ander ervan te overtuigen dat zijn of haar weg de beste is. Ik ben zelf geen uitzondering. Ff over de lezing, hij ging over het niet meer betalen van belastingen of boetes. De man die de lezing gaf experimenteerde daarmee sinds 2021. En hij had wat succesjes geboekt, zo waren zijn gemeentebelastingen verlaagd en had hij niets meer gehoord van zijn bezwaren tegen de boetes. Sommige belastingen betaalde hij wel, of deels. Hij was van mening dat hij zelf de keuze heeft wat hij wel of niet betaalde.

Volgens zijn presentatie deed hij dit om een betere samenleving te creëren en daarvoor was hij bereid mensen te helpen zijn weg te volgeb. Gelukkig organiseerde hij cursussen en hij kan je ook 1 op 1 begeleiden. Tegen betaling uiteraard.

Wappies. Rare mensen. Moet ook wel natuurlijk! Als je de afgelopen jaren niet bent gezwicht voor de druk om zo’n prikkie te nemen dan heb je best ballen. Meer dan 80% van de Nederlandse bevolking boven de 15 heeft er minimaal 2 laten zetten. Ze kwamen van deur tot deur, arm na arm volgens hugooootje. Hoe ga je zo’n zooitje ongeregeld verenigen? Das bijna schier onmogelijk.

Daar ben ik sinds de pauze, gisterenavond, mee bezig. Als iedereen zelf gaat uitmaken welke belastingen we wel of niet betalen, lijkt mij dat niet bevordelijk voor de cohesie in een samenleving. Maar goed, hoe dan wel? Alsof ik zo lekker bezig ben. De hele wereld kotst mij zo’n beetje uit vanwege mijn ‘eigen’wijze’ gedrag. Tis gelukkig zondag en het regent. Tijd om daar eens over na te denken.

Één reactie op “29 januari 2023, das lang geleden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *