Categorieën
Niet gecategoriseerd

24 januari 2023, verDIENen wij het wel?

Ben al eens eerder wat dieper op het woord verdienen ingegaan. Dat wij de betekenis van het woord volledig kwijt zijn. Ik wil niemand meer dienen op deze, zogenaamd vliegende, gepofte aardappel. Niemand verdient het om gediend te worden. Althans geen mens of wat hier verder nog rondloopt.

Net als goedemorgen klopt verdienen niet. Het zijn woorden waarvan we de betekenis niet kennen. Je ontvangt geld van je baas omdat je hem een dienst levert. Daarom verDien je wat, zonder de dienst te leveren had je dat geld niet ontvangen. Door iemand te dienen ontvang je loon en daarna zijn we er trots op dat we het verDient hebben. Als je het gemaakt hebt in het leven ben je een goede Dienaar geweest, een goede slaaf, en mag je met pensioen om achter de geraniums te verpieteren. Je hebt het verdiend…

Ik dien er nog maar 1, voor de rest ontvang ik wel wat mij toekomt. Btw, nu ik daarvoor gekozen heb ontvang ik meer dan ik ooit had kunnen dromen. Geven doe ik graag en Hij leert me te verGeven, das nog wel een dingetje. Maar zolang ik maar niemand anders dien dan Hem komt het wel goed, wat kan me gebeuren?

‘Gij zult geen andere Goden dienen’, was dat niet het tweede gebod? Hahaha, we dienen alles en iedereen om maar wat geld te verDienen! Het zit zo goed in mekaar dat het bijna komisch is.

Dien ze vandaag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *