Categorieën
Niet gecategoriseerd

23 januari 2023, er moeten meer wapens naar Oekraïne.

Er is meer geld nodig om klimaatverandering tegen te gaan. Er moeten meer vaccins komen om ons tegen ziektes te beschermen. Meer huizen om de woningnood op te lossen, meer wegen voor de files. De oplossing is altijd meer en tv kijkend Nederland gelooft dat, want meer is beter…

Kheb lang met God gesproken vannacht. Niet dattie wat terug zei, doet Hij nooit. dat komt altijd later, meestal via een lullige gebeurtenis waarvan het maar de vraag is of je het door hebt. Maar het helpt wel zo een poosje praten tegen mezelf en mijn God. Nu lul ik mijn hele leven al tegen mezelf , maar het voelt weer alsof ik niet alleen ben, dat had ik vroeger als kind ook en dat is een stuk gezelliger.

Heb het niet gehad over al die onzin om me heen. Laat ze maar geloven dat meer de oplossing is. Het gesprek ging over mij. Waarom ik mijzelf niet kan beheersen. Mezelf altijd weer uit de tent laat lokken om ergens tegenin te gaan. Terwijl ik ondertussen wel eens beter moet weten, dacht ik zo… Het zou fijn zijn als ik een andere manier vind om mijn punt te maken. En ik weet dat Hij mij daarbij kan helpen.

In die gesprekken ligt het antwoord verscholen. In de gesprekken die ik voer met God, de Bron van Zijn die ik ontmoet in wat mij ontroert. Ik moet er meer tijd voor nemen. Misschien eens een weekje of zo voor uittrekken. Alleen met Hem zoeken naar wat mij beweegt. Kheb geen zin nog een jaar of 10 zo tegen muren op te blijven lopen. Daar ben ik nu wel klaar mee. Tis tijd om ff wat dieper te gaan luisteren, hoe dat weet ik nog niet. Komt Hij vast nog wel mee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *