Categorieën
Niet gecategoriseerd

18 januari 2023, “Daar heeft niemand het meer over.”

Zei een man in ‘48 tegen zijn buurvrouw. Zei een kennis tegen mij 2 dagen geleden. Die kennis is een geleerde vent, weet veel van geschiedenis en ik durf zelfs te zeggen van ons, de mens. Toch zegt hij tegen mij, dat niemand het er meer over heeft en dat ik het er daarom maar niet meer over moet hebben….. Maar dan kennen ze koertje niet.

Ik zal nooit vergeten dat mijn zoon van 15 de Mac niet in mocht samen met zijn vriendjes. Hij had, als enige, een ster op zijn jas genaaid. O nee sorry, hij had geen QR code. Mijn eigen nachie in de cel natuurlijk, voor het niet dragen van een mondvod. Hoe ik door 5 gestapo leden ben geïntimideerd om ook zo’n nutteloos ding te gaan dragen. Kheb ze verteld dat ze dat ding ergens moeten steken waar de zon nooit schijnt.

Toen we in ‘65 over de entlösung mochten gaan lullen was ons collectief geheugen, meer dan, de helft al vergeten. Boeken waren herschreven, en het meerendeel van de bevolking van dit k*tlandje had in het verzet gezetten. Zou het dit x ook 20 jaar duren voor we “Het er weer over hebben?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *