Categorieën
Niet gecategoriseerd

16 januari 2023, wat nou als de hele schepping totaal anders in elkaar zit?

Ik weet nog dat ik een jaar of 12 was en tegen een vriendje zei dat het mij hartstikke saai leek om in het paradijs te leven. Ik haalde in die tijd vrij veel kattenkwaad uit, was kampioen belletje trekken en vieze broeken verzamelen en dan moet je er niet aan denken dat je de hele dag met je vader en moeder, in je blote reet, paradijselijk moet zijn. Das dodelijk saai.

Vooral dat je in je blote reet moet spelen, dat vond ik niets. Wij gingen vroeger wel eens naar het naaktstrand, mijn pa vond dat leuk. Mijn moeder minder, maar dat vond mijn pa niet zo erg. Hij liep dan de hele dag in zijn blote piem over het strand terwijl mijn moeder zich achter een strandschermpje verschool. Mijn zus en ik trokken ons daar niets van aan, we waren een jaar of 6/7, dan heb je nog niet zoveel last van schaamte. Maar wel van je slingerende piemel! Dat hangt daar toch maar onbeschermd tussen je benen. Nee, spelen zonder broek aan is onhandig, daar kwam ik toen achter.

Maar ff terug, leven in het paradijs. De hele dag een beetje lamlendig appels en peren van bomen aftrekken waarna je maar weer aan jezelf begint. Of zou Eva dat doen? Wat maakt het uit? We hadden geen kennis van goed en kwaad. Wat blijft er dan nog over? Hersenloze zombies naar mijn idee die niets anders deden dan hun vleselijke lusten op elkaar botvieren. Nu ben ik daar niet vies van, maar ik hou dat geen dagen vol. Ik wissel dat graag af met af en toe een boek lezen, een schilderijtje bekijken of een mooi concert beluisteren. Maar dat was in het paradijs niet mogelijk. Als je niet weet wat goed is, hoe kan je dan een goed boek schrijven of een mooi muziekstuk componeren?

Volgens mij was het eten van de appel onze redding! En dat Eva Adam moest overhalen ervan te eten is begrijpelijk. Adam vond het natuurlijk wel best. Lekker de hele dag aan je pik lopen trekken zonder schaamte en als Eva langsliep prikte je hem er ff snel in. Eva had daar, na een tijdje, schoon genoeg van en wilde een beetje orde in de tent. Adam prikte alles aan zijn lul als het aan hem lag. Laten we eerlijk zijn! Een man die geen goed of kwaad kent… Waar zal die zich vooral mee bezig houden?

Eva heeft ons KENNIS, GNOSIS gegeven, uit de handen van God. Jezus heeft, samen met Maria, de Gnosis voor ons geduid en een paar honderd bisschoppen hebben er, 4 eeuwen later, een BS verhaal van gemaakt. Hoe kan het verkrijgen van kennis over goed en kwaad, van Gnosis, slecht zijn? Als iemand dat mij uit kan leggen, heel graag. Dat wij de Gnosis misbruiken, beschamen en vertrappen is wat anders. Das een volgend stukkie.

Even voor de geschiedschrijving: tis op dit moment -79,6 graden in Siberië. Dat is nog geen 3 graden verwijderd van het in 1930 gevestigde koude record van -82 graden. Die kou komt binnenkort deze kant op. Haal de schaatsen maar vast uit het vet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *