Categorieën
Niet gecategoriseerd

14 januari 2023, gisteren was het vrijdag, dus tijd voor de cijfertjes van het cbs.

Persoonlijk vind ik het leuk (hmmm das niet het goede woord maar ik weet geen andere) naar de discrepantie’s in de cijfertjes te kijken. Als je nou naar de laatste week kijkt van 2022, dan valt mij meteen wat op. hoe is dat mogelijk?

2022 sloot af op zaterdag, das 1 dag te weinig voor een week. Zondag viel in 2023. die cijfers hebben ze gesplitst. Vorige week waren er op die zondag de 1ste januari nog 546 mensen overleden, gisteren waren het er 506. Dat is mooi! 40 mensen zijn weer opgestaan, altijd leuk voor de familie. Maarrrrr das niet het geval met de andere 6 dagen daar kwamen juist doden bij, en niet zo weinig. Vorige week waren er in die 6 dagen nog 3276 mensen overleden maar helaas, gisteren waren het er 3566. Poeh dat zijn er 290 meer…

Iedere dag overlijden er ruim 40 mensen meer maar op de zondag 40 minder. Wat is de kans daarop? Lijkt het liedje van Kortjakje wel. Ondanks de zondag kom je toch weer ruim boven de 4000 doden uit! 4072 om precies te zijn. In 1 week iets van duizend doden meer dan normaal. In alle leeftijdsgroepen ondervinden we oversterfte maar onderzoek is niet nodig.

Tijdens de covidplandemie werd mij, bij het binnengaan van een restaurant of café, gevraagd naar mijn vaxxxinatiestatus. Ouders van kinderen die afzwommen mochten niet mee naar binnen omdat ze niet gevaxxxt waren. Iedereen mocht weten wie wel of niet geloofde in het narratief. Als ik nu naar de vaxxxinatiestatus vraag van de mensen die zijn overleden is dat niet gepast, wat zeg ik! Het wordt onderzoekers zelfs geweigerd vanwege privacyregeltjes.

Het is om te kotsen en het kost mij ook steeds meer energie om door te gaan. Om mensen niet bij hun kraag te pakken, door elkaar te schudden en ze met de neus op de feiten te drukken. Gelukkig heb ik veel afleiding. Elanor, Frodo, Lou en Smurf zijn onderweg! We gaan lopen, dagenlang. Lopen en verhalen vertellen, over een God, een Bron van Zijn die je kan ontmoeten in wat jou ontroert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *