Categorieën
Niet gecategoriseerd

13 januari 2023, gisteren schreef iemand mij: “Je bent dus toch MAAR een bofkont.”

Dat ik een bofkontje ben klopt maar dat MAAR? Mijn ervaring is dat een bofkont zijn niet iets is waar je lichtvoetig overheen moet stappen. Je boft niet voor niets. Niet iedereen is zoMAAR een bofkontje. Integendeel, der zijn meer mensen die denken of menen of voelen dat ze nooit boffen op deze aardkloot dan andersom. Als hij nou gezegd had: Jij bent dus een bofkont” dan klopt het. Dan was ik het met hem eens geweest. Dan had ik hem kunnen vertellen waarom ik bof, hoe hij ook een boffert kan worden.

‘Maar’ een bofkont. Dat woordje ‘maar’ staat daar volledig voor lul. Dat woordje ‘maar’ maakt dat de schrijver in mijn ogen totaal voor lul staat. Hij begrijpt niets van bofkonten. Hij reageerde met die zin op mijn opmerking dat God goed voor mij zorgt. Een vanuit mij een oprecht gemeende en dankbare opmerking. Door te reageren op deze zin met “Je bent dus ‘maar’ een bofkont” liet de beste man merken God niet te kennen. En dat vind ik jammer, daar heb ik vannacht wakker van gelegen.

De Fryske Filosoof en ik hebben een nieuwe podcast opgenomen. Hij staat al online! Ik zet de link hieronder neer. Ik leer zoveel tijdens het opnemen van de podcasts, ik geniet ervan om met Sietze over God te praten. ‘Maar’ praatjes vullen geen gaatjes. Er moet meer gebeuren. Niet alleen de Filosoof en ik moeten praten over God, dat moeten we met veel meer mensen gaan doen. En over ons volk, wie we zijn, wie we willen zijn en hoe we worden wie we zijn. Mooie onderwerpen, legitieme onderwerpen. 25 januari maakt Sietze er een start mee. In Sneek, ik zou zeggen: “komt allen!”

https://anchor.fm/koert-krouwel/episodes/De-Filosoof-en-de-nar–aflevering-4-e1tcnh9

Één reactie op “13 januari 2023, gisteren schreef iemand mij: “Je bent dus toch MAAR een bofkont.””

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *